Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200610-09-2006: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων...

10-09-2006: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στα πλαίσια της 71ης ΔΕΘ

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Τηλ : 2310 – 388226 / 2310 -388227
Fax : 2310 – 388479 email: gadthgds@otenet.gr
 
 
Θεσσαλονίκη, 09/09/2006
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων, πολιτικών ομάδων, κινήσεων, πρωτοβουλιών και φοιτητικών κινήσεων (ΓΣΕΕ, ΕΚΘ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΥ, ΠΑΜΕ, ΕΑΑΚ, Συλλόγου Αδιορίστων Εκπαιδευτικών και άλλων) πραγματοποιήθηκαν σήμερα (9-9-2006) πορείες διαμαρτυρίας, οι οποίες διερχόμενες από κεντρικές οδούς της πόλης, κατέληξαν στην πλατεία ΧΑΝΘ.
 
Οι συγκεντρώσεις-πορείες που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ και των συμμετεχόντων σ’ αυτές, διαδήλωσαν το φρόνημά τους και χωρίς τη δημιουργία επεισοδίων, περατώθηκαν.
 
Στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και φοιτητών, προηγούντο και ακολουθούσαν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν στο κυρίως σώμα της διαδήλωσης.
 
Την 20:15 ώρα, ομάδα ατόμων, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Τσιμισκή, πυρπόλησαν ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ.
 
Την 20:25 ώρα, συνασπισμός ατόμων (περί τα 150), μερικά εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, κράνη και μαντήλια κάλυψης, επιτέθηκε απρόκλητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν όπισθεν κιγκλιδωμάτων στη Λεωφόρο Στρατού, δημιουργώντας φραγμό, εκτοξεύοντας εναντίον τους βόμβες μολότωφ και διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα, μεταλλικά σφαιρίδια, κροτίδες). Χωρίς τη χρήση βίας και επειδή δεν επετεύχθη η προσπέλασή τους από το φράγμα, που είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, αποχώρησαν.
 
Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και εισήλθαν εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, όπου ενώθηκαν με άλλα άτομα που βρίσκονταν ήδη εκεί και τους ανέμεναν, ανερχόμενα συνολικά σε αριθμό 250-300 ατόμων. Από εκεί, συνέχισαν να εκσφενδονίζουν βόμβες μολότωφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και να ενεργούν εμπρηστικές ενέργειες σε βάρος οχημάτων που βρίσκονταν σταθμευμένα εντός της Πανεπιστημιούπολης.
 
Οι δυνάμεις δεν απήντησαν στις προκλήσεις, διατήρησαν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτονωθεί περί την 21:30 ώρα.
 
Από τη ρίψη των αντικειμένων σημειώθηκαν φθορές σε δύο (2) υποκαταστήματα Τραπεζών (ΕΘΝΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ). Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών.
 
Από τις αστυνομικές δυνάμεις ενεργήθηκαν 67 προσαγωγές υπόπτων ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για να διερευνηθεί ο βαθμός συμμετοχής τους στα επεισόδια.
 
 

Τελευταίες Αναρτήσεις