Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Αύγουστος 200606-08-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρέστη σε τελετή για τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντος Επιπυραγού στον Πύργο Ηλείας

06-08-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρέστη σε τελετή για τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντος Επιπυραγού στον Πύργο Ηλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 6/8/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη σήμερα (6-8-2006) στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 11:30 στον Πύργο Ηλείας, για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Επιπυραγού Φώτη Αναγνώπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 9/8/2005 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ακατοίκητο κτίριο στον Πύργο.

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Πυροσβεστικού προσωπικού, πλήθος Πυροσβεστών, καθώς και η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του αδικοχαμένου Επιπυραγού.

 

Παρέστησαν επίσης βουλευτές του Νομού Ηλείας, ο Αντινομάρχης Ηλείας, ο Δήμαρχος Πύργου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Σεβασμιότατος κ.κ. Γερμανός.

 

Κατά τη διάρκεια τη ομιλίας του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «[…] σε αυτή τη συνάθροιση σήμερα αναδεικνύουμε, καταδεικνύεται ο πολιτισμός μας. Ο Πύργος δίνει ένα σήμα της ανθρώπινης αλληλεγγύης, της χριστιανικής ηθικής συμπαράστασης. Ο τιμώμενος ήρωας της ειρήνης έπραξε το καθήκον του, πράττουμε και εμείς εις μικρόν το καθήκον μας, το καθήκον της ευγνωμοσύνης, το καθήκον της αναγνωρίσεως, το καθήκον της αποδόσεως της ελάχιστης τιμής προς εκείνον που έπραξε πολλαπλάσια το καθήκον του […].

 

» Ευτυχώς έχουμε ήρωες ειρήνης […] έχουμε λειτουργούς της ειρήνης, ανθρώπους του καθήκοντος, ανθρώπους της αποστολής, ανθρώπους του χρέους, ανθρώπους πιστούς γι΄ αυτά τα ιδεώδη, όπως είναι ο τιμώμενος ήρωας της ειρήνης Φώτιος Αναγνώπουλος.

 

Σεπτή οικογένεια είμαστε δίπλα σας και καταδεικνύει η σημερινή τελετή το γεγονός ότι το Πυροσβεστικό Σώμα όπως και η Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα με τους Πυροσβέστες, τους Αξιωματικούς -γυναίκες και άνδρες-, το Πυροσβεστικό Σώμα με τους Εποχικούς, το Πυροσβεστικό Σώμα με τους εθελοντές των Δήμων και των Χωριών Εθελοντές Πυροσβέστες, δεν είναι απλά μια ομάδα, μια Δημόσια Υπηρεσία και μια ομάδα, είναι μια οικογένεια αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και θέλω να πω στη σεπτή και τιμώμενη οικογένεια του Επιπυραγού μας, στην οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος θα ανήκετε πάντα […]».

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.

     

 

        

      

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις