Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούλιος 200603-07-2006: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Υπαστυνόμων Β`

03-07-2006: Τελετή Ορκωμοσίας νέων Υπαστυνόμων Β`

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  (03-07-2006) η τελετή ορκωμοσίας των 244 νέων Υπαστυνόμων Β’ στις 09:30, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Λεωφόρο Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).
 
Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.
 
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Yπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. Κωστής Αιλιανός, ο Α΄Υπαρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Αντιστράτηγος Ευστάθιος Στρατάκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Γεώργιος Αυλωνίτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπείες των Σχολών καθώς και καθηγητές της  Αστυνομικής Ακαδημίας.
 
Η Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ισότιμο με τις Πανεπιστημιακές Σχολές και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποστολή της είναι να εκπαιδεύει τους Δόκιμους Υπαστυνόμους και να τους παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση, καθιστώντας τους ικανά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή γίνεται όπως και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με το Σύστημα Ενιαίου Απολυτηρίου. Η φοίτηση είναι διάρκειας 8 εξαμήνων. Το διδακτικό προσωπικό, απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς επιστήμονες και Ανώτερους  Αξιωματικούς.
 
Από το εκπαιδευτικό έτος 2004-2005, η Σχολή λειτουργεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα στις Αχαρνές.

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 03/07/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις