Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200602-09-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα (Α.Τ. Ωραιοκάστρου)

02-09-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα (Α.Τ. Ωραιοκάστρου)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 2/9/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας, χθες (01-09-2006) και ώρα 19.00, εγκαινίασε το νεοϊδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου.

 

Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, Σεβασμιότατος κ.κ. Βαρνάβας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Νικόλαος Μπάτος, Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

 

Στην τελετή παρέστησαν o Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκόκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Αντώνιος Μπαμιατζής, ο Επιτελάρχης του Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Νικόλαος Καλούδης, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α κ. Γεώργιος Πλάκας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος ε.α κ. Θωμάς Ιωαννίδης, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος.

 

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, δήλωσε: «[…] Η παρουσία σας εδώ δίνει ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο στα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου. […] ουσιαστικά δημοκρατικό περιεχόμενο. Δεν είναι τυπικά εγκαίνια, ούτε είναι μια σκηνή για την κάμερα. Είναι εγκαίνια της ευλογίας της Εκκλησίας και της μεγάλης συμφωνίας που κάνουμε μαζί απόψε, ότι θα υπηρετήσουμε την αρετή, τον νόμο και την ωραία κοινωνία των πολιτών του Ωραιοκάστρου. […] το Ωραιόκαστρο δικαιούται το Αστυνομικό Τμήμα.

 

Το δικαιούται, γιατί είναι μία ποιότητα κοινωνίας. Το δικαιούται, για να μη χαλάσει αυτή η ποιότητα. Με τις νέες εξελίξεις κοινωνιολογικού χαρακτήρα κ. Δήμαρχε, οφείλουμε το φιλόνομο, το φιλήσυχο, το δημιουργικό και προοδευτικό […] να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

 

[…] «είναι το χωριό μου». Έτσι το αισθάνομαι, γιατί εδώ έχω φίλους και τον Δήμαρχο, […] δημιουργικούς ανθρώπους. Αυτός ο τόπος, […] είχε την καλή μοίρα να γίνει όμορφη πόλη, προάστιο της Θεσσαλονίκης. Εγώ σκύβω στην ιστορία και βλέπω τη διαδρομή του ελληνισμού στην εξελικτική πορεία του.

 

[…] Πώς θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου; Ο πρώτος τρόπος λειτουργίας είναι η παρουσία. Θέλουμε να προλάβουμε το κακό. […] Είναι και αυτό λειτουργία αστυνόμευσης. […] Αστυνομίας με ανθρώπινο πρόσωπο και για τη δημοκρατική νομιμότητα όπως λέει το φιλοσοφικό σχέδιο, η καινούρια απόφαση με την οποία θέλει και η Πολιτική Ηγεσία, ο Πρωθυπουργός μας –Θεσσαλονικιός- Κωνσταντίνος Καραμανλής, και του οποίου σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό και η Φυσική Ηγεσία με τον Αρχηγό και τους Στρατηγούς να υπηρετήσουν.

 

Η Εκκλησία μας έχει δύο βασικούς ρυθμούς […]. Είναι η βασιλική μετά τρούλου ή σταυροειδής, και ο βυζαντινός ρυθμός. Και η βασιλική και ο βυζαντινός ρυθμός έχουν το σχήμα, μιας αγκαλιάς. Σώμα το Ιερό και μπροστά οι βραχίονες και η είσοδος. Έτσι θέλω να εννοήσουμε, […] ως αγκαλιά και το Αστυνομικό Τμήμα. Που λέει η ευχή της Εκκλησίας – είναι αμυντήριο για αξίες […] και ορμητήριο στη μάχη κατά του κακού. Στη μάχη κατά του κακού θα είμαστε αμείλικτοι, ιδιαιτέρως στον τομέα – κεφάλαιο των ναρκωτικών. Δε θα επιτρέψουμε ούτε ένα παιδί […] να χαθεί στη ματαιότητα, σε αυτό το δηλητήριο των ναρκωτικών. Είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία η φύλαξη, η προστασία, η προάσπιση της ελληνικής νεολαίας […]. Και έχουμε επίσης ως προτεραιότητα […] την υποδοχή και των ξένων, που δε θέλουμε να έχουμε κανένα ίχνος ρατσισμού[…].

 

Σημειώνω ότι είμαι υπερήφανος, γιατί προΐσταμαι της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτού του ανθρώπινου δυναμικού […]. Είμαι υπερήφανος και τους υπηρετώ ως οφείλω ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, […] με συνείδηση ότι τους χρωστάμε ως Πολιτεία, προπαντός εκείνους που κάνουν εύορκα, ευόρκως, ευσυνείδητα το καθήκον τους.

 

Η Κυβέρνησή μας απαντά στα αιτήματα […] ουσιαστικά, επιλύοντας αιτήματα δεκαετιών. […] είμαι εδώ παραστάτης, συμπαραστάτης στην ηθική ανάταση και δικαίωση του Αστυνόμου, του ταπεινού Αστυφύλακα που μάχεται στη βάρδια, στο περιπολικό, στη μοτοσικλέτα, στο Τμήμα […].

 

[…] Οραματίζομαι εδώ, σε αυτή την πόλη την άψογη, απόλυτη, αδελφική, τη συναλληλεγγύη, τη συνεργασία μεταξύ των πολιτών […] και του δυναμικού του Αστυνομικού Τμήματος. […] Να ξέρετε ότι έχετε ένα σπίτι ανοιχτό, πολίτες του Ωραιοκάστρου, που σας υποδέχεται για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. […] Καλές δουλειές, με την έννοια της εξυπηρέτησης του πολίτη […].»

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του, τόνισε, μεταξύ άλλων,  τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε διάστημα λίγων ωρών έχω την τιμή να παρίσταμαι στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, της τρίτης κατά σειρά Υπηρεσίας που εγκαινιάζεται σήμερα (01/09/2006). Ο στόχος μας για παροχή ασφάλειας στους πολίτες είναι σημαντικότερος, ευρύτερος και δεν περιορίζεται μόνον στα στενά γεωγραφικά όρια της διοικητικής περιφέρειας ενός δήμου, μιας κοινότητας, ενός νομού. […] Η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη !

[…] Με την ίδρυση νέων Αστυνομικών Υπηρεσιών, επιτυγχάνουμε την πολυεπίπεδη αστυνόμευση και στοχεύουμε στην αναβάθμιση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. […] Στόχοι άμεσοι που υλοποιούνται βήμα-βήμα αποτελούν η ενδυνάμωση της αστυνομικής παρουσίας στην περιφέρεια και […] η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ιδίως σε θέματα καθημερινότητας.

[…] Διαβεβαιώ τους παρισταμένους σήμερα εδώ ότι με την αρωγή της Πολιτείας, και την αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εμπειρίας των Αγώνων του 2004 η Ελληνική Αστυνομία, βαδίζει στις κατευθύνσεις της σύγχρονης Αστυνομίας του 21ου αιώνα.»

 

Υπενθυμίζεται ότι τα εγκαίνια τόσο του Α.Τ. Ωραιοκάστρου όσο και των Υπηρεσιών που εγκαινιάστηκαν χθες το πρωί στη Θεσσαλονίκη (Τ.Α. Αμπελοκήπων και Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης), εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκινά από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

         

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις