Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200601-09-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα (Τ.Α. Αμπελοκήπων και Τ.Δ.Ν. Δυτικής Θεσσαλονίκης)

01-09-2006: Εγκαίνια Αστυνομικών Υπηρεσιών, από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα (Τ.Α. Αμπελοκήπων και Τ.Δ.Ν. Δυτικής Θεσσαλονίκης)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 01/09/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας εγκαινίασε σήμερα (01-09-2006) και ώρα 11.00 το νεοϊδρυθέν Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων καθώς και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθιμος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης κ. Λουκάς ΑΝΑΝΙΚΑΣ, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Γκιουλέκας, κ. Στυλιανός Παπαθεμελής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, ο Προιστάμενος Εισαγγελείας Εφετών κ. Στυλιανός ΓΚΡΟΖΟΣ, ο Προιστάμενος Εισαγγελείας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/NDC-GR Αντιστράτηγος Ιωάννης Ζούκας, ο Γενικός Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκόκας, ο Νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Μπαμιατζής, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.
 
Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, δήλωσε:
«…Παναγιώτατε , Σεβασμιώτατε, Δήμαρχε, κύριε Υπουργέ, προτάσσω τον Δήμαρχο ως οικοδεσπότη και φιλοξενούντα…. 
          Είμαι τιμώμενος και ευτυχής γιατί βρίσκομαι στην Δυτική Θεσσαλονίκη σήμερα εδώ, στον Δήμο Αμπελοκήπων, να εγκαινιάσουμε ένα Αστυνομικό κατάστημα μεγάλης σημασίας και ετοιμότητας προσφοράς. Προσφοράς προς τους πολίτες των Αμπελοκήπων και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, πολίτες οι οποίοι είναι άξιοι υποστηρίξεως, άξιοι συμπαραστάσεως, για να μείνουν απερίσπαστοι στα ειρηνικά τους έργα… απερίσπαστοι στο κοινωνικοηθικό τους λειτούργημα όταν κρατούν κοινωνία με τις οικογένειές τους γιατί θεωρώ κάθε ελληνική οικογένεια είναι μια εστία αρετής. 
          Παράγει κάθε ελληνική οικογένεια το ήθος…
          Προτάσσω αυτή την διάσταση της χριστιανικής ηθικής…, διότι θέλω να συνομολογήσουμε εκ των προτέρων ότι η μεγάλη μάχη εναντίον των ναρκωτικών γίνεται, δίδεται όταν θωρακίσουμε τον θώρακα του παιδιού με αξίες. Μόνο τότε με το παιδαγωγικό μέρος, με την ηθική διδασκαλία…, μόνο τότε οργανώνεται η κοινωνική συνοχή.
       Η Εκκλησία είναι παραστάτης στην μάχη αυτή. Ολόκληρο το κυβερνητικό πρόγραμμα της Κυβερνήσεώς μας, από την παιδεία, από την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.., όλοι είναι σε μια διαδικασία προγραμματική για το πώς θα οργανώσουμε τις ηθικές αντιστάσεις.
          Η δεύτερη παρατήρησή μου. Μόλις έρχεται η σύγκρουση ο λαός δεν είναι απροστάτευτος. Έχει τους μαχητές της γραμμής των πρόσω και οι μαχητές της γραμμής των πρόσω, Αρχηγέ Τάσο Δημοσχάκη,… οι μαχητές της γραμμής των πρόσω είναι οι άνθρωποί μαςΤους τιμούμε όλους και τους εννοούμε ως μαχητές της γραμμής των πρόσω…
          Εμπιστευόμαστε, παραδεχόμαστε, στηρίζουμε και σχεδιάζουμε με τους Αξιωματικούς και Οπλίτες των Σωμάτων Ασφαλείας, τους οποίους, για να λεχθεί αυτό και για την παράλληλη Σύσκεψη που έχουν οι συνδικαλιστές, τους στηρίζουμε, τους ικανοποιούμε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, αιτήματα πολλών ετών, για να μην πω δεκαετιών.
          Έτσι πνεύμα συνεργασίας διέπει την πολιτική ηγεσία, την Κυβέρνηση στο σύνολο, την φυσική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, με τα όργανα της τάξεως, με τους ανθρώπους μας. 
          Στην γραμμή των πρόσω λοιπόν χρειάζεται μέθοδος, σύστημα, εξοπλισμός, υλικοτεχνική υποδομή και φρόνημα…
          Σε αυτή την ενότητα σκέψεων σας λέω ότι, ζητώ από την κοινωνία των Αμπελοκήπων και της Δυτικής Θεσσαλονίκης ευρύτερα, να εννοήσουν ότι ένα ζήτημα τακτικής με την αναδιάρθρωση που εξήγησε ο Αρχηγός, να είναι το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κοντά στον λαό. Να υπηρετεί με εγγύτητα τον λαό. Να είναι στην γραμμή των πρόσω. Να είναι φύλακας, παραστάτης, πρωτοφύλακας για τον πολίτη που έχει κινδύνους, που αντιμετωπίζει κινδύνους. 
          Όπως λέει και η ευλογία του Σεβασμιώτατου, είναι αμυντήριο αξιών αυτό το κατάστημα, η Αστυνομία, το Αστυνομικό κατάστημα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Ασφάλειας, είναι αμυντήριο αξιών και ορμητήριο των στρατιωτών του καλού. Των παραστατών της κοινωνίας και του πολίτη που αντιμετωπίζει κίνδυνο. 
          Έτσι λοιπόν την εγγύτητα να την εννοήσουμε ως μια διοικητική αξία, μια αστυνομική αξία, ως τον μεγάλο ιμάντα που ενώνει τον ένστολο, τον Αστυνόμο με τον πολίτη…
          Αυτά προτείνουμε, αυτό είναι το νόημα των εγκαινίων, αυτό είναι και το λειτουργικό επιδιωκόμενο. 
          Η σχεδίαση δεν έγινε εν ¨κενώ¨. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της κοινωνίας. Είδαμε σφάλματα του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα το απόμακρο Πολυδύναμο, βγάλαμε συμπεράσματα τεχνικής φύσεως και έγινε μια σχεδίαση με πρώτη εφαρμογή για την αναδιάρθρωση, με πρώτη εφαρμογή την Θεσσαλονίκη. 
          Η επιτυχία είναι ορατή. Το έγκλημα ηττάται από τους στρατιώτες του καλού… Αλλά στη σύγκρουση η κοινωνία του καλού, η ευνομία, το Σύνταγμα, η δημοκρατική νομιμότητα, νικούν. 
          …Εκτός από την επιτελική σχεδίαση οφείλω να αναγνωρίσω δημόσια ότι είχαμε και τον ανθρώπινο συντελεστή για να οδηγήσει τα πράγματα σε αυτά τα εγκαίνια. Ο ανθρώπινος συντελεστής ήταν, είναι ο Δήμαρχος των Αμπελοκήπων… Η λαμπρή ημέρα, όπως και το κατάστημα, όπως και όλη η λειτουργική σχεδίαση, αφιερώνεται στον λαό των Αμπελοκήπων και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.»
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του, τόνισε τα εξής:
 
«…… Η τελετή αυτή σηματοδοτεί την ευρύτερη προσπάθεια που επιχειρούμε για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας…Ο στόχος μας συναρτάται άμεσα με τη βούληση, την προσπάθεια, την υποχρέωσή μας αν θέλετε, να ανταποκριθούμε συνολικά και στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής….
…Η Ελληνική Αστυνομία, υπηρετεί αξίες και παράγει έργο που θωρακίζει τη νεολαία μας…….
Πρωταρχικούς στόχους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως που υλοποιούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελούν:
Η καταπολέμηση των ναρκωτικών, με έμφαση την προστασία της νεολαίας και ειδικότερα στα Σχολεία, γύρω από τους χώρους εκπαίδευσης των νέων. Συνεχής και αδιάκοπη προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, χωρίς έλεος για τους «εμπόρους».
Η καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών….
Ιδρύθηκαν, στελεχώθηκαν και λειτουργούν Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών…οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών των Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, 25 Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών σε όλη τη χώρα και 228 ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών…….Επεκτάθηκε η γραμμή επικοινωνίας (109) σε όλες τις Υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών….
Ήδη και στη Θεσσαλονίκη άρχισε η λειτουργία των δύο (2) Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης……
Εύχομαι στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων, καλή συνεργασία, αποτελεσματικότητα δράσεως και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή….».
 
Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμπελοκήπων, όπου επήνεσε το έργο του Δημάρχου κ. Κυρίζογλου Λαζάρου ως προς τον εξωραϊσμό και τη διατήρηση του οικήματος του Δημαρχείου. Ο Δήμαρχος, παρουσίασε στον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως έκθεση φωτογραφικού υλικού από ευρήματα της περιοχής, που ανάγονται στους υστερορωμαικούς και πρωτοβυζαντινούς χρόνους.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη.

  
         

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

   
 

3.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις