Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200630-05-2006:Επίσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αντιπροσωπείας της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του...

30-05-2006:Επίσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως αντιπροσωπείας της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 30/05/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δέχθηκε χθες (29-05-2006) στις 11:45 στο Γραφείο του, αντιπροσωπεία της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από τις κυρίες:
 
-Dr. Anna Zaborska (Πρόεδρος)
-Κα. Μαρία Παναγιωτοπούλου- Κασσιώτου
-Κα. Ρόδη Κράτσα- Τσαγκοπούλου
-Κα. Pia Elda Locatelli
-Κα. Lidia Joanna Geringer de Oedenberg
-Κα. Katerina Batzeli
-Κα. Hilrud Breyer
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Αιλιανός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Δημήτριος Πανόπουλος.     
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολιτικές μετανάστευσης, την κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα, τις νέες μορφές της σωματεμπορίας και του trafficking καθώς και τις στρατηγικές καταπολέμησης της διακίνησης ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης. 
 
Συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας ενημέρωσε τα μέλη της Αντιπροσωπείας ότι εγκρίθηκε και υποστηρίζεται από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. FRANCO FRATTINI το Σχέδιο «ΙΛΑΕΙΡΑ» που αφορά την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και το οποίο ο ίδιος ενεχείρισε στον κ. FRATTINI, στη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (27 & 28/04/2006 στο Λουξεμβούργο). Τόνισε επίσης ότι πολιτική βούληση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είναι η απόλυτη εναρμόνιση με την Ευρώπη και η ενιαία πολιτική στους τομείς της μετανάστευσης και του trafficking. 
 
Επιπλέον διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι στην Ελλάδα γίνεται συστηματική εκπαίδευση των αστυνομικών τόσο ως προς την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όσο και ως προς τον σωστό χειρισμό των θυμάτων.
 
Ακόμη τόνισε ότι γίνεται μεθοδική εργασία στην καταστολή, με ανακοπή του εγκλήματος στα σύνορα και στόχευση τη συγκράτηση και στα ευρύτερα σύνορα, καθώς και ως προς τον έλεγχο των παραδοσιακών σημείων (ξενοδοχείων, μπάρ), όσο και του διαδικτύου. Επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει οργανωμένο τμήμα για τη δίωξη και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 
Επιπλέον ο κ. Πολύδωρας ζήτησε την αμοιβαία συνεργασία με την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνοντας ότι είναι αρωγός στις προσπάθειές της και ότι θα θέσει τους προβληματισμούς της Επιτροπής στο Συμβούλιο των Υπουργών και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. FRANCO FRATTINI.
 
Τέλος ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι η Ελληνική κοινωνία εκδηλώνει αισθήματα συμπάθειας και συμπαράστασης για τις γυναίκες – θύματα, καθώς και ανεκτικότητας για τους λαθρομετανάστες, ενώ οι ακραίες αντιδράσεις είναι απειροελάχιστες.
 
 
Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υ.Δ.Τ. (www.ydt.gr) και του Α.Π.Ε.( www.ana.gr)
 
   
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις