Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200630-05-2006: Ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή βομβιστική ενέργεια

30-05-2006: Ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή βομβιστική ενέργεια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 30/05/2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες που διεξάγονται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), προέκυψαν τα εξής :

 

  1. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ποδήλατο τύπου MOUNTAIN, το οποίο είχε προσδεθεί – ασφαλισθεί σε τσιμεντένιο στύλο ευρισκόμενο ανάμεσα σε δύο (2) σταθμευμένα οχήματα.

  1. Από το χώρο της εκρήξεως, περισυνελέγησαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και άλλα ευρήματα. Στο Λόφο Λυκαβητού και σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης βρέθηκαν σκαπτικά εργαλεία και διάφορα ευρήματα καθώς επίσης και τηλεχειριστήριο πιστολοειδούς τύπου, παιδικών παιχνιδιών, το οποίο ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε για την ενεργοποίηση (από απόσταση) του εκρηκτικού μηχανισμού. Όλα τα ανευρεθέντα απεστάλησαν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

  1. Εντοπίσθηκε σε ικανή απόσταση από το σημείο της έκρηξης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ερυθρού χρώματος, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, για το οποίο από την μέχρις στιγμής έρευνα δεν προκύπτει συσχέτιση με την βομβιστική ενέργεια.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα πλαίσια της προανάκρισης υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέως.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις