Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200628-05-2006: Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Sokol...

28-05-2006: Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και του Υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Sokol OLLDASHI για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 28/05/200.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε χθες (27-05-2006) στα Ιωάννινα, Συμφωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Sokol OLLDASHI, για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στο ξενοδοχείο DU LAC, παρουσία των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ελλάδας και Αλβανίας, Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη και Διευθυντή Alfred CHRISTULI. Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Σταύρος Καλογιάννης, οι Βουλευτές Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνιος Φούσας, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Πανοζάχος και ο Αλβανός ομόλογός του Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Σπύρος Ξέρρας, ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Νικόλαος Γκόντας, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Νικόλαος Καναβάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Υποστράτηγος Δημήτριος Γαλλίκας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Δημήτριος Κάκκος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων Ταξίαρχος Αθανάσιος Παλαιοπάνος, ο Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ηπείρου Αρχιπύραρχος Αλέξανδρος Μίχος, ο Διευθυντής Οργάνωσης Νομοθεσίας Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος Αντιπύραρχος Στυλιανός Ιωαννίδης και λοιποί αξιωματούχοι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας εξέφρασε ικανοποίηση για το βήμα προόδου στην συνεργασία των δύο κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και χαρά για την μετατροπή της πολιτικής βούλησης σε πράξη. Ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κόη, που σε σύντομο χρονικό διάστημα έθεσαν σε εφαρμογή τη συνεργασία αυτή. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ενδυνάμωσης και επανάληψης της ελληνοαλβανικής συνεργασίας και σε άλλους τομείς.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας στο πλαίσιο της τελετής εξήρε το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Πυροσβεστικής ασφαλείας, το οποίο θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τη συνεργασία που υπεγράφη και η οποία αποτελεί την επισφράγιση των καλών σχέσεων. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο 2001 όπου συνέβη η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, δήλωσε με έμφαση ότι αν είχε συναφθεί Συμφωνία Συνεργασίας, θα είχαν ελαχιστοποιηθεί οι συνέπειες της καταστροφής, τόνισε δε ότι η ημέρα υπογραφής της συμφωνίας είναι ιστορικής σημασίας.

Ο κ. Πολύδωρας στον χαιρετισμό του δήλωσε :
« Η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η θεομηνία, η αρρώστια και άλλες καταστροφές δεν γνωρίζουν σύνορα. Απόκειται στη σοφία του ανθρώπου και στην πολιτική βούληση τη δική μας να οργανώσουμε την άμυνά μας. Αυτό πράττουμε σήμερα! ».

Συνέχισε προσθέτοντας, ότι τη συμφωνία αυτή :
« αφιερώνουμε στους λαούς μας… για να μη χάνουμε δάση, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές » .

Ο Κος Υπουργός κατέστησε ευκρινές ότι η Πολιτική Βούληση για συνεργασία είναι δεδομένη και εκτός από τους δεσμούς της φιλίας και της καλής γειτονίας, εντάσσεται εντός του πλαισίου που διέπει τις χώρες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και κυρίως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού όλες οι δράσεις αποτελούν μερικότερες δράσεις στο Ευρωπαϊκό Πεδίο, χαρακτήρισε μάλιστα την συμφωνία, ως συμβολή-συνεισφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Δυτικά Βαλκάνια .

Καταλήγοντας ο Κος Πολύδωρας, εξέφρασε την «παράξενη» ευχή για :
« καλή τύχη για συμφωνία μόνο στο κείμενο . Αφού αν γίνει εφαρμογή, σημαίνει ότι θα έχουμε πυρκαγιές ! ».

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης δύο (2) εξοπλισμένων Πυροσβεστικών Οχημάτων, ως προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αλβανίας.

    Φωτογράφος ΑΠΕ ΠΑΠΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις