Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200626-05-2006: Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας για τη συνεργασία...

26-05-2006: Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/5/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας θα μεταβεί αύριο (27-5-2006) στα Ιωάννινα, όπου θα υπογράψει Συμφωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας κ. Sokol OLLDASHI, για τη συνεργασία των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Η διμερής Συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων στον τομέα της πυροπροστασίας και της εκπαίδευσης και σκοπό έχει την επέκταση της συνεργασίας σε θέματα αντιμετώπισης μεγάλων πυρκαγιών και σοβαρών θεομηνιών, καθώς και καταστροφών που προκαλούνται από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο ξενοδοχείο DU LAC, παρουσία των Αρχηγών των Πυροσβεστικών Σωμάτων Ελλάδας και Αλβανίας, Αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη και Διευθυντή Alfred CHRISTULI, καθώς και αντιπροσωπειών των δύο συμβαλλομένων μερών.

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, θα πραγματοποιηθεί επίσημη παράδοση υλικοτεχνικής βοήθειας που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας στο αντίστοιχο της Αλβανίας, και συγκεκριμένα δύο εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων που προορίζονται για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Αγίων Σαράντα και Δέλβινου.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις