Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200625-05-2006:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.

25-05-2006:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 25/05/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-5-2006) μεσημβρινές ώρες, συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικού Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Από πλευράς Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο Ταξίαρχος ε.α κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, ο Υποστράτηγος ε.α κ. Θεόφιλος Αθανασίου, ο Υποστράτηγος ε.α κ. Αλέξανδρος Βλάχος, ο Ταξίαρχος ε.α κ. Δημήτριος Σκλίκας και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α κ. Παπαδήμας Χρυσόστομος.
 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξίαρχος ε.α κ. Νικόλαος Κουτρουμπής εξέφρασε την ικανοποίησή του και την ευαρέσκειά του για τις προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.
 
Ειδικότερα έχουν προωθηθεί και υλοποιήθηκαν συλλογικά και ατομικά αιτήματα των Αποστράτων θεσμικά και οικονομικά όπως :
 
1. Ηίδρυση και λειτουργία στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, Τμήματος Επικοινωνίας και εξυπηρέτησης Αποστράτων, που θα χειρίζεται θέματα αυτών .
 
2. Παραχωρήθηκε από πολλές Αστυνομικές Διευθύνσεις χώρος για την στέγαση Συνδέσμων αποστράτων .
 
3. Η κατάργηση της εισφοράς του Ν. 2084/1992 και πρόβλεψη επιστροφής των παρακρατηθέντων εισφορών .
 
4. Η επέκταση των διατάξεων των Ν. 2838/2000 και Ν. 3016/2002 σε όλους τους Αποστράτους, καθώς και επέκταση των βαθμολογικών διαβαθμίσεων για τους αποστρατευθέντες πριν το έτος 2000 .
 
5. Αποφασίστηκε από το Μ.Τ.Σ. η εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του Ν. 3103/2003 στους νέους μερισματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, στους οποίους δεν θα γίνεται κράτηση υπέρ της Ε.Α.Α.Σ. κατά την απονομή του μερίσματός τους .
 
6. Επεκτάθηκε το δικαίωμα αγοράς φαρμάκων από Στρατιωτικά Φαρμακεία με μειωμένο ποσοστό συμμετοχής στους απόστρατους Αστυνομικούς .
 
7. Δόθηκε η δυνατότητα σε όλο το εν αποστρατεία προσωπικό καθώς και στα μέλη των οικογενειών να είναι μέλη του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Αστυν. Αττικής .
 
8. Δόθηκε η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακινήσεων από Λήμνο-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα και αντίστροφα με αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, εφόσον οι θέσεις αυτές δεν καλύπτονται από το εν ενεργεία προσωπικό . 
 
Ο κ. Υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε τον σεβασμό του και ευχαρίστησε τους αποστράτους για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο τονίζοντας παράλληλα ότι:«Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις αντικειμενικές δημοσιονομικές δυσχέρειες και να ικανοποιήσουμε τα υπολειπόμενα προς επίλυση δίκαια αιτήματα των αποστράτων. Η πολιτική μας βούληση είναι δεδομένη. Όλα θα γίνουν χάρις στην διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία που θα έχουμε».
 
Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υ.Δ.Τ. (www.ydt.gr)
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις