Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200624-05-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

24-05-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα στέγασης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-5-06) στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, σύσκεψη για ζητήματα στέγασης των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγάζης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης Νομοθεσίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Επίσης, συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) κ. Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο Διευθυντής Έργων της Κ.Ε.Δ. κ. Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Ακινήτων της Κ.Ε.Δ. κ. Στυλιανός Χατζηδάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα όπως:

 

·                 Η αντιμετώπιση και επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3389/2005 "Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα" (Σ.Δ.Ι.Τ.), στην οποία παρέχεται η δυνατότητα εφαρμογής, με διαφανείς διαδικασίες, των πλέον σύγχρονων και διεθνώς αποδεκτών χρηματοδοτικών δομών στα Προγράμματα Στέγασης του Δημοσίου (Sale & Leaseback, Sale Construct & Leaseback, Operating Leasing κ.λ.π.).

 

·                 Η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του στεγαστικού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αυτό που έχει προγραμματισθεί και αφορά, , τη Β` & Γ` φάση των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα, τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τη Δ/νση Αστυν. Πειραιά και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις: Ηρακλείου, Αχαΐας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολης, Γρεβενών, Αιτωλίας, Δράμας, Ημαθίας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας και Τρικάλων, καθώς και μεγάλο αριθμό Αστυνομικών Υπηρεσιών, επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος, σε διάφορες περιοχές της Χώρας μας.

 

·        Η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των  Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού  Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων και ειδικότερα για την ανέγερση κτιρίων, προκειμένου να στεγαστούν Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

 

·        Η στέγαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πολιτιστικού Κέντρου και της βιβλιοθήκης της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και η ένταξη και άλλων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στο στεγαστικό πρόγραμμα.

 

·        Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως του ΤΑΑΣ μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες    τηλ.  :   210 6977505

                                                            Fax  :  210 6929764

                                                                email  :  elasgrty@mopo.gr

 

Αθήνα, 24/05/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις