Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200619-05-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με την Υπουργό Αστυνομίας, Κρατικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Τροφίμων της Ν. Ζηλανδίας

19-05-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με την Υπουργό Αστυνομίας, Κρατικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Τροφίμων της Ν. Ζηλανδίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα (19-05-2006) στο γραφείο του με την Υπουργό Αστυνομίας, Κρατικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Τροφίμων της Ν. Ζηλανδίας, κα. ANNETE KING.

Στη συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Πρέσβυς κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος.

 

Από πλευράς της Ν. Ζηλανδίας, παρέστησαν η Υπαρχηγός της Αστυνομίας της Ν. Ζηλανδίας, η Πρέσβειρα της Ν. Ζηλανδίας και Αξιωματούχοι της Αστυνομίας της Βρετανίας και Ν. Ζηλανδίας.

 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, αφού παρουσίασε στην Υπουργό της Ν. Ζηλανδίας τους Έλληνες Αξιωματούχους και αναφέρθηκε στη δραστηριότητα και το ρόλο τους σε σχέση με την οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη λειτουργία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, καθώς και τη δυνατότητα εξαγωγής τεχνογνωσίας, καλωσόρισε την ομόλογό του και τόνισε τη συνεισφορά της χώρας της στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τα ανθρώπινα ιδεώδη.

 

Ακολούθως, κατά την ανταλλαγή απόψεων, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε στην Ομόλογό του ότι οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας κατατείνουν στο να εκπέμψουν ένα ωφέλιμο σήμα  για την κοινωνία. Αναλύοντας το πλάνο αστυνόμευσης στη χώρα μας, τόνισε ότι υπάρχουν: 

  • Η βασική περιπολία των δύο ατόμων στις γειτονιές.
  • Το περιπολικό αυτοκίνητο στους κύριους οδικούς άξονες.
  • Η περιπολία με ευέλικτες μοτοσικλέτες στις γειτονιές, στα εμπορικά κέντρα και σε πολυσύχναστα σημεία.

     

  • Σχεδιασμός για κινητά Αστυνομικά Τμήματα για την αστυνόμευση των πλατειών και των χώρων συγκέντρωσης του Κοινού (αυτοκινούμενα Αστυνομικά Τμήματα, στα οποία θα επιβαίνουν έξι Αστυνομικοί).

 

Αναφέρθηκε ακόμη στον θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου, του οποίου ο ρόλος είναι ουσιαστικός, αλλά και ψυχολογικός για την τοπική κοινωνία και τόνισε τη σπουδαιότητα κάθε Αστυνομικού Τμήματος ως προς την παροχή Υπηρεσιών για την κάθε κοινωνία και την κάθε χώρα.

 

Επίσης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε υπερήφανος για την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η Ελλάδα ως προς τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου και σημείωσε ότι η τεχνογνωσία αυτή εφαρμόζεται σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας, όπως την τρέχουσα περίοδο ο Διαγωνισμός της Eurovision, αλλά και ότι η τεχνογνωσία από τους Αγώνες αποτελεί προϊόν εξαγωγής και συνεργασίας με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, ενόψει της διοργανώσεως του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

 

Επίσης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας γνωστοποίησε στην Υπουργό της Ν. Ζηλανδίας τη στενή συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Commission αρμόδιο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης κ. Franco Frattini, στα θέματα τρομοκρατίας και ασύμμετρων απειλών και τόνισε εμφαντικά ότι στη σημερινή εποχή τα κυριότερα προβλήματα από πλευράς ασφαλείας είναι: οι διεθνείς εκδηλώσεις, η μετανάστευση, η τρομοκρατία και οι ασύμμετρες απειλές.

 

Η Υπουργός της Ν. Ζηλανδίας ανταπαντώντας, συμφώνησε με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, αναφέρθηκε στο μοντέλο αστυνόμευσης της Ν. Ζηλανδίας και δήλωσε ότι, ενόψει του Πρωταθλήματος ¨Ράγκμπι¨ που θα διεξαχθεί στη χώρα της το 2011, θα υπάρξει στενότερη συνεργασία με βάση την εμπειρία της Ελλάδος στον τομέα ασφαλείας από την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

 

Η Υπουργός εξεδήλωσε επίσης ενδιαφέρον για τις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου, με δεδομένη πλέον τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα οποία ενημερώθηκε ως προς τις ελληνικές θέσεις από τον κ. Υπουργό.

 

Καταλήγοντας, η Υπουργός της Ν. Ζηλανδίας εξεδήλωσε την υποστήριξη της Κυβέρνησης της χώρας της για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ο κ. Πολύδωρας την ευχαρίστησε σημειώνοντας ότι το θέμα δεν τίθεται ως θέμα εθνικού εγωισμού, αλλά ως θέμα παγκόσμιας αρμονίας. Το ταιριαστό μεταξύ του τόπου και του πολιτιστικού προϊόντος είναι ζήτημα της παγκόσμιας κουλτούρας. Τα ίδια τα γλυπτά του Παρθενώνα απαιτούν να γυρίσουν στη φυσική τους θέση. Κατά φυσική και ηθική νομοτέλεια. Αυτό είναι το ηθικό περιεχόμενο της ¨διεκδίκησης¨ και όχι κάποια ιδιοκτησιακή μανία των Ελλήνων.

 

Τέλος η Υπουργός της Ν. Ζηλανδίας προσκάλεσε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα να επισκεφθεί την Ν. Ζηλανδία.

 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 19/05/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις