Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200615-05-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας

15-05-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15/05/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα (15-05-2006) στο γραφείο του, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας  κ. Yurij LUTSENKO.

Τον κ. Yurij LUTSENKO συνόδευαν ο Πρέσβυς της Ουκρανίας στην Ελλάδα    κ. Valerii TSYBUKH, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας κ. Sergiy KALYUK καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωνσταντίνος Αιλιανός, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Κωνσταντόπουλος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με:
• Την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της λαθρομετανάστευσης, του trafficking και των ναρκωτικων,
• την τρομοκρατία,
• τη δραστηριότητα των ειδικών αστυνομικών Υπηρεσιών,
• την ανάπτυξη της αστυνομικής συνεργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για την συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ουκρανίας και Ελλάδος, δια μέσου των Υπηρεσιών στον τομέα της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) και αιτήθηκε την υποστήριξη της χώρας μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι θα υπάρξει ειλικρινής και συνεχής συνεργασία με την Ουκρανία ειδικότερα στα ζητήματα καταπολέμησης της εγκληματικότητας και ιδίως στη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομετανάστευσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Θα μονομαχήσουμε με το trafficking. Έχουμε σχέδια γι’ αυτό που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαιτείται διακρατική συνεργασία. Ως προς τους μετανάστες όσοι είναι νόμιμοι θα τους υποδεχθούμε με καλή διάθεση. Λέμε όχι στους παράνομους».    

Παράλληλα ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή αντίληψη για συνεργασίες όπως και η Ελληνική θέτουν τρία προαπαιτούμενα: την δημοκρατική νομιμότητα, την οικονομία της αγοράς και το κράτος δικαίου, προκειμένου να εμπεδωθεί το κλίμα ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ζήτησε επίσης από τον ομόλογό του την εξασφάλιση των βορείων και ανατολικών συνόρων της χώρας του ώστε να υπάρξει ανάσχεση των λαθρομεταναστών και όχι διάχυση αυτών στην Ευρώπη και υποσχέθηκε οτι θα προωθήσει στον Αντιπρόεδρο της Commission κ. Franco FRATTINI γραπτό αίτημα της Ουκρανικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρων υποδοχής μεταναστών εκεί.  

Στην επιχείρηση κοινών δράσεων ο Υπουργός πρότεινε στον ομόλογό του την ενεργό συμμετοχή της Ουκρανίας στο Σχέδιο «ΙΛΑΕΙΡΑ» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης υπενθύμισε ότι με τον Τρίτο Πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης) τα αρμόδια Υπουργεία οργανώνουν δράσεις προκειμένου να υλοποιηθούν τα κείμενα των συμφωνιών και να επιτευχθεί σύγκλιση και κοινή  οικονομική πολιτική με εφαρμογή των Κανόνων Δικαίου.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Yurij LUTSENKO ευχαρίστησε τον κ. Πολύδωρα και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ουκρανία.  

  

Φωτογραφίες από τη συνάντηση  βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις