Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200614-06-2006: Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σε Ημερίδα με θέμα «Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την απειλή...

14-06-2006: Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως σε Ημερίδα με θέμα «Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την απειλή της τρομοκρατίας;»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός συμμετείχε σήμερα (14-06-2006) σε Ημερίδα με θέμα «Πώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα την απειλή της τρομοκρατίας;», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
 
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επικοινωνίας Leadership, ο κ. Γενικός ανέπτυξε το θέμα: «Αποτελεσματικές Πολιτικές Ασφάλειας στον Τομέα της Τρομοκρατίας». Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, υποστήριξε:
 
«Οι τρομοκρατικές δραστηριότητες διαμορφώνουν μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα. Πρόκειται για σύγχρονες μορφές απειλών, γνωστές και ως ‘‘ασύμμετρες‘‘ απειλές που διαταράσσουν απρόκλητα την ομαλότητα της ζωής, της δράσης των συγχρόνων κοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η εξασφάλιση λοιπόν, ενός σταθερού περιβάλλοντος ασφάλειας αποτελεί και παραμένει σήμερα πρωταρχικό καθήκον για τα κράτη και βασική προϋπόθεση για την σταθερότητα στην ανάπτυξή τους.[…] Η πρόκληση είναι πολύ σημαντική, γιατί θίγει πολλά και καίρια αγαθά. […] Παρ` όλο ότι η τρομοκρατία μπορεί να χαρακτηρισθεί εσωτερική ή εξωτερική, η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί και από τις δύο. Και το ζητούμενο είναι το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη. […] Η διεθνής αλληλεγγύη και συνεργασία αποτελεί την βασική αρχή. Υπάρχουν οι διεθνείς συμβάσεις τις οποίες, η Ελλάς έχει υπογράψει και κυρώσει.[…] Σε ένα τέτοιο διεθνές περιβάλλον, όπως γνωρίζετε, κληθήκαμε και διοργανώσαμε τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους πρώτους μετά την 11/9, και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Η επιτυχία μας υπήρξε αποτέλεσμα και αυτό της αναγκαίας διεθνούς συνεργασίας. […] Σήμερα, μετά την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ελλάς διαθέτει ένα αποτελεσματικό μοντέλο ασφάλειας, που περιλαμβάνει :
 
  •    ολοκληρωμένο και δοκιμασμένο σχέδιο εσωτερικής ασφάλειας
  •    εξελιγμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία
  •    έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό
  •    σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης
  •    σύγχρονες δομές, θεσμούς και διαδικασίες.»

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 14/06/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις