Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200611-05-2006: Διάλεξη του Προέδρου κ. Κώστα Σημίτη στους Σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

11-05-2006: Διάλεξη του Προέδρου κ. Κώστα Σημίτη στους Σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 11/05/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-05-2006), διάλεξη του Προέδρου κ. Κώστα Σημίτη στους 40 Σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παγκοσμιοποίηση και Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στη διάλεξη παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικού Υποστράτηγος Νικόλαος Μπλάνης, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας Ταξίαρχος Τσεκούρας Γεώργιος και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.
 
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα της Παγκόσμιας αγοράς, της Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής της εποχής μας, στις νέες αναδυόμενες αγορές, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ανάγκη σύγκλισης της Ελλάδος σε όλους τους τομείς.

Μετά το πέρας της διάλεξης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε τον κ. Σημίτη για τις θεσμικές αλλαγές που επιτελούνται, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που υλοποιείται και τις καινοτόμες δράσεις που έχουν σχεδιασθεί και αναληφθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Η διάλεξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων διακεκριμένων ομιλητών και προσωπικοτήτων του Δημοσίου βίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 17-05-2006 με την ομιλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα με θέμα «Παγκοσμιοποίηση και Ευρωπαϊκές Οντότητες».

Η Σχολή Εθνικής Ασφαλείας λειτουργεί στην Αθήνα από το 1996 και έχει ως αποστολή τη μετεκπαίδευση και επιμόρφωση σε μεταπτυχιακό επίπεδο των ανωτέρων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος και ανωτέρων Υπαλλήλων των Υπουργείων, καθώς και αξιωματικών της Κυπριακής Αστυνομίας στα θέματα που αφορούν τις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, με σκοπό οι αποφοιτούντες να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα ανωτάτου κρατικού λειτουργού.               

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                       Fax  :  210 6929764
                                                            e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις