Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200610-06-2006: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο Μόναχο (8-10/06/2006)

10-06-2006: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο Μόναχο (8-10/06/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 10/06/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα 10-06-06 η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο Μόναχο, μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Günter Beckstein. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις που οργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νοτίου Γερμανίας, σε εκπροσώπους των Γερμανικών ΜΜΕ και σε δημοσιογράφο του ελληνικού προγράμματος. Επίσης, επισκέφθηκε τον Βαυαρό Υπουργό Εσωτερικών και στη συνέχεια μετέβη μαζί του στο στάδιο Allianz Arena του Μονάχου για να παρακολουθήσει, ως επίσημος προσκεκλημένος του, την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.
 
Επίσης κατά την παραμονή του στο Μόναχο, κ. Υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας και στην Ελληνική Κοινότητα του Μονάχου και συζήτησε θέματα που απασχολούν την ομογένεια, μεταξύ των οποίων είναι και το πρόβλημα έκδοσης των νέων διαβατηρίων.
 
Κατά τις συνομιλίες και συνεντεύξεις που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε., ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην συνέχιση της προηγηθείσης εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ του προκατόχου του, Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Γεωργίου Βουλγαράκη, με τον Υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας κ. Beckstein. Μίλησε για την επιτυχία της Ελλάδας στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, του μεγαλύτερου διεθνούς γεγονότος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και την εμφάνιση των ασύμμετρων απειλών, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας σκληρής και συστηματικής δουλειάς και ενός συντονισμένου έργου όλων των Φορέων που συμμετείχαν στην εθνική αυτή προσπάθεια. Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Σε ότι αφορά τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου στη Γερμανία, ο κ. Υπουργός τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και Βαυαρίας, η οποία καθορίστηκε από την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας στην Αθήνα και την επίσκεψη Ελλήνων Αξιωματικών εμπειρογνωμόνων στο Μόναχο, προκειμένου να μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και την εμπειρία που απέκτησε η χώρα μας, για τον σχεδιασμό μέτρων ασφαλείας τέτοιων μεγάλων γεγονότων.
 
Επίσης, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Schoble, τον οποίον είχε συναντήσει στη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξέφρασε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τον  Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini, ο οποίος διαθέτει ικανότητες και όραμα για την ασφάλεια.  Τόνισε την ανάγκη Περιφερειακής Συνεργασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι η λαθρομετανάστευση, η εμπορία ανθρώπων, η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση όπλων, η τρομοκρατία κλπ. 
 
Ο κ. Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην καλή συνεργασία της χώρας μας με τις χώρες των Βαλκανίων, επανέλαβε την υποστήριξή μας για την Ευρωπαϊκή τους προοπτική και τόνισε τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την περιοχή. 
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για τη σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι Έλληνες εμπειρογνώμονες, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους και την τεχνογνωσία τους από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του ανέφερε ότι το πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο την Ομογένεια είναι η έκδοση των νέων διαβατηρίων.
 
Ο κ. Βύρων Πολύδωρας προσκάλεσε τον κ. Υπουργό Beckstein για επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία πρόσκληση έγινε αποδεκτή.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις