Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200607-06-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κήρυξε την έναρξη της δεύτερης ημέρας της σύσκεψης για την αντεγκληματική πολιτική

07-06-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κήρυξε την έναρξη της δεύτερης ημέρας της σύσκεψης για την αντεγκληματική πολιτική

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας κήρυξε σήμερα (07-06-2006) την έναρξη της δεύτερης ημέρας της σύσκεψης, που πραγματοποιείται 6 και 7-06-2006 στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών και έχει ως θέμα την αξιολόγηση της αντεγκληματικής πολιτικής (απολογισμός δράσεων τετραμήνου 2006, στόχοι και προτεραιότητες έτους 2006) και λοιπά θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος,.

 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συμμετέχουν στη διημερίδα.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο κ. Πολύδωρας δήλωσεΑνήκουμε όλοι μαζί στην πατρίδα, στη δημοκρατική νομιμότητα, στην ελληνική κοινωνία. Ανήκουμε ψυχή τε και σώματι και με βαθιά αίσθηση του καθήκοντος[…].Μάλιστα συγχαίρω τον Αρχηγό διότι ενέμεινε στην πραγματοποίηση της τακτικής Συνόδου και όχι σε περιορισμούς χρονικούς ή και αναβολή. Είναι σήμα ότι δηλαδή η Διοίκηση, το Κράτος, δεν έχει νευρικές αντιδράσεις, συνεχίζει το πρόγραμμά του.[…] Ασφαλώς και τα δύσκολα της επικαιρότητας θα τα ξεπεράσουμε με επιτυχία. Η συγκυρία απαιτεί εκτίμηση της καταστάσεως, ψυχραιμία, μεθοδικότητα, επιστημοσύνη, γενναιότητα και τέλος το καλό αποτέλεσμα […] Εισαγωγικά σας λέω ότι σας εμπιστεύομαι. Κεντρικά σας σημειώνω ότι είμαι στη διάθεσή σας ως πολιτικός σας Προϊστάμενος για τη συνεργασία την καλή, για την υπηρέτηση αυτού του Σώματος της Αστυνομίας και τελικά για την επίτευξη του αποτελέσματος που λέγεται εμπέδωση του νόμου και του συναισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες».

 

Ακολούθως ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απευθυνόμενος στους Αξιωματικούς τόνισε: «Είσαστε ΄΄Πραίτωρ Ουρμπάνους΄΄ (Praetor Urbanus), ο ηγέτης, ο πραίτωρ της πόλεως. Δεν είσαστε ο ηγέτης του στρατώνα ή της εκστρατείας. Ο ορισμός είναι: διοικείτε συμβιούντες με τους πολίτες […]

Εκπαιδεύστε, προτείνατε το παράδειγμα σας, συγκροτήστε πνεύμα ομάδος και αυτό το πνεύμα ομάδος να τελεί σε διασύνδεση και σε διάχυση προς την κοινωνία συνολικά».

 

Στη συνέχεια ο κ. Πολύδωρας δήλωσε: «Ηγέτης είναι εκείνος που έχει χίλια προσόντα. Αν λείπει ένα, είναι σαν να μην έχει κανένα από τα χίλια. Και αυτό το ένα είναι η ικανότητα του να εμπνέει τους ανθρώπους, η ικανότητα του να εμπνέει τους διοικούμενους […] Όλα γεννώνται από το παράδειγμα, το διοικητικό και το ηθικό παράδειγμα. Την πρώτη μέρα που ήρθα στο Υπουργείο, μίλησα για τα κριτήρια τα οποία οδηγούν τη σκέψη μου και τον τρόπο του διοικείν. Είναι 2, όχι 12! Είναι αξιοσύνη και εντιμότητα».

 

Στη συνέχεια ανέφερε:«Είμαστε εδώ η Ελληνική Αστυνομία και αυτό το δείγμα ή το πνεύμα της αυτοπεποίθησης και της δυνάμεως είναι όλο αφιερωμένο στο καλό, είναι όλο αφιερωμένο σε έναν αγώνα υπέρ των αξιών[…] Οι κακοποιοί θα χάσουν αργά ή γρήγορα. Ο νόμος,  το δίκαιο και η ηθική θα νικήσουν. Η τελική νίκη ανήκει σε εμάς, ανήκει στην ελληνική κοινωνία η οποία μας έχει  αναθέσει με τις δημοκρατικές διαδικασίες αυτό το ευαίσθητο, δύσκολο και τελικά ιεραποστολικό έργο της κατασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης, του πολέμου προς την εγκληματικότητα, το έγκλημα και το κακό και της εμπεδώσεως του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Υπουργός τόνισε ότι αναγνωρίζει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνοντας σχετικά: «Το Αρχηγείο και το Επιτελείο, οι Περιφέρειες και οι Διευθύνσεις ας το σημειώσουμε κατά κάποιο τρόπο σαν να είναι απολογισμός εργατικού δικαίου, Αρχηγείο, Επιτελείο, Περιφέρειες και Διευθύνσεις και Κλάδοι, λειτουργείτε χωρίς ωράριο. Είναι το ελάχιστο. Δεν έχετε νύχτα και μέρα. Το αναγνωρίζω δημόσια γιατί είναι μετρήσιμο μέγεθος […] Είμαστε ταγμένοι σε έναν ανώτερο σκοπό. Το νόμο, τη δημοκρατική νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Αυτό τον σκοπό ευόρκως θα τον υπηρετήσουμε. Σας συγχαίρω γι’ αυτό που πράττετε.! Εντείνετε τις προσπάθειες σας! Η κοινωνία απαιτεί, αλλά πιο μπροστά απαιτεί η δική μας εγρηγορούσα συνείδηση».

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 07/06/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις