Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάιος 200605-05-2006: Βίαια εισδοχή ατόμων στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

05-05-2006: Βίαια εισδοχή ατόμων στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΑΡΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 05/05/2006


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σήμερα (5-5-06) στις 10.45, ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων,   συνοδευόμενη από Ευρωβουλευτές και Πρόσωπα της δημόσιας ζωής, επεχείρησε βίαιη εισβολή στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο εφρουρείτο από πέντε (5) ένστολους Αστυνομικούς με πλήρη οπλισμό, λόγω των διευρυμένων μέτρων ασφαλείας των διαβαθμισμένων χώρων Αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Οι μισοί εξ αυτών (περίπου 25 άτομα) απώθησαν τους αστυνομικούς σκοπούς και εισήλθαν παραμένοντας στον ισόγειο χώρο του Αστυνομικού Καταστήματος. Έλληνας Ευρωβουλευτής, με τέσσερα (4) ακόμη άτομα, ανήλθαν στον δεύτερο (2°) όροφο και αφού εισήλθαν στο Γραφείο του Διοικητή της Υπηρεσίας δήλωσαν ότι η ενέργειά τους έχει τη μορφή πολιτικής διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης αλλοδαπών κρατουμένων στο Αστυνομικό Κατάστημα. Συγχρόνως εξεδήλωσαν την επιθυμία να μεταβούν στους χώρους κράτησης για αυτοψία.

Οι σκοποί του Α.Τ. μετά την εισβολή της ομάδας των εικοσιπέντε (25) ατόμων κατόρθωσαν και έκλεισαν την εξωτερική πόρτα του Α.Τ. αποκόπτοντας έξω  από αυτό τους λοιπούς.

Τα άτομα που ευρίσκοντο εντός του Α.Τ. φώναζαν συνθήματα όπως  ´´κατάληψη´´ και ζητούσαν να εισέλθουν και αυτοί που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο. Στα επόμενα δέκα λεπτά της ώρας κατέφθασαν για συμπαράσταση άλλα εκατό (100) άτομα κρατώντας σύμβολα τα οποία ανέγραφαν FORUM, χωρίς άλλο τίτλο σήματος ή μηνύματος.

Στο σημείο προσέτρεξαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ενήργησαν χωρίς χρήση βίας, μερικό περιορισμό των εικοσιπέντε (25) ατόμων που είχαν εισέλθει βίαια στο Α.Τ., και μετά την παροχή εξηγήσεων ? διευκρινήσεων αφέθησαν ελεύθερα και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του περιστατικού δεν δηλώθηκε τραυματισμός κανενός προσώπου, από τους εκπροσώπους των συγκεντρωθέντων στους επικεφαλής των δυνάμεων Αξιωματικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις