Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200603-06-2006:Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (Βουκουρέστι 04-05/06/2006)

03-06-2006:Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (Βουκουρέστι 04-05/06/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 03/06/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, μεταβαίνει αύριο  (04-06-2006) στο Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου.
 
Τον κ. Υπουργό θα συνοδεύσουν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Δημήτριος Πανόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Βασίλειος Κωνσταντόπουλος.
 
Στη Σύνοδο Κορυφής θα συμμετάσχουν Αρχηγοί Κρατών, Υπουργοί Εξωτερικών και υψηλοί Αξιωματούχοι του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα συζητηθούν θέματα όπως:
  • Η περιοχή του Ευξείνου Πόντου στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο περιβάλλον
  • FORUM του Ευξείνου Πόντου: νέες ιδέες, νέες υποχρεώσεις και νέες πράξεις.
Μετά το τέλος των συζητήσεων θα κληθούν οι συμμετέχοντες να υιοθετήσουν Κοινή Δήλωση.
 
Η «Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου» είναι μια πρωτοβουλία της Ρουμανίας, η οποία εκδηλώθηκε το Σεπτέμβριο του 2005, παραμονές της ανάληψης από την εν λόγω χώρα της Προεδρίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).
 
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο υπό τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως προκειμένου, ως ιδρυτικό μέλος του ΟΣΕΠ, να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των κρατών – μελών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων του ΟΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) είναι ένας Διεθνής Οργανισμός για την Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία των χωρών Αλβανίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ελλάδος, Μολδαβίας, Ουκρανίας, Σερβίας – Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Ρωσίας και Τουρκίας. Η συνεργασία αυτή δίνει έμφαση στην ανάπτυξη κοινών στόχων στην περιοχή ως προς την πρόληψη, καταστολή, έρευνα και διαλεύκανση εγκλημάτων όπως η τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, η παράνομη λαθρομετανάστευση, το ξέπλυμα χρήματος και το trafficking. Ο Χάρτης του Οργανισμού υπογράφηκε την 5η Ιουνίου 1998 στη Γιάλτα από τους Αρχηγούς των προαναφερόμενων Κρατών και κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την 27η Νοεμβρίου 1999 (Ν. 2911/ 1999 ΦΕΚ 83 Α / 16-4-1999).
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις