Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Ιούνιος 200602-06-2006: Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Η εποπτεία της Αστυνομίας...

02-06-2006: Ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Η εποπτεία της Αστυνομίας από τον Συνήγορο του Πολίτη»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

O Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης μεταβαίνει σήμερα (2-6-2006) στη Σύρο, προκειμένου να συμμετάσχει, ως επικεφαλής τετραμελούς κλιμακίου του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, σε διεθνές συνέδριο που διεξάγεται εκεί από 2 έως 3-6-2006, με θέμα «Η εποπτεία της Αστυνομίας από τον Συνήγορο του Πολίτη».

 

O κ. Προϊστάμενος του Επιτελείου θα είναι ο εισηγητής του θέματος «Εσωτερικές πειθαρχικές διαδικασίες και αστυνομική ευθύνη στην Ελλάδα», σήμερα (2-6-06) στις 19:00, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης.

 

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ευνομία» για την προώθηση του θεσμού του Ombudsman στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπό την αιγίδα του Γραφείου του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

 

Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν περίπου σαράντα προσκεκλημένοι από την Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική και υπόλοιπη Ευρώπη, μεταξύ των οποίων οι Συνήγοροι του Πολίτη της Αλβανίας, Αυστρίας, Βουλγαρίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Κοσόβου, Μαυροβουνίου, Π.Γ.Δ.Μ., Ολλανδίας, εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Γραφείου Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλοι διεθνείς εμπειρογνώμονες.

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Ουσιαστικό δίκαιο και πρακτική: σύλληψη, προσαγωγή, κράτηση

  • Το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο για τη δράση της Αστυνομίας

  • Εσωτερικές πειθαρχικές διαδικασίες και αστυνομική ευθύνη

  • Αστυνομική ευθύνη και εποπτεία του Συνηγόρου του Πολίτη

  • Ο έλεγχος του Συνηγόρου του Πολίτη σε περιπτώσεις κακομεταχείρισης ευπρόσβλητων ομάδων (Ρομά και μετανάστες) από την Αστυνομία.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι ανοιχτές στο κοινό

 

Για περισσότερες πληροφορίες
τηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 02/06/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις