Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200530-12-2005: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κρατουμένωνπου απέδρασαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής...

30-12-2005: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κρατουμένωνπου απέδρασαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους

Ένας εξ΄ αυτών δολοφόνησε τους δύο Αστυνομικούς συνοδούς
 
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κρατουμένων, που σήμερα (30/12/2005) δραπέτευσαν κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους, αφού προηγουμένως ο ένας εξ΄ αυτών δολοφόνησε τους δύο Αστυνομικούς συνοδούς.
 
Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επιχείρηση που ξεκίνησε αμέσως μετά το περιστατικό, μεταξύ των άλλων, διατέθηκαν:
 
  • Δύο (2) ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας από Αθήνα.
  • Δύο (2) ομάδες Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας από Θεσσαλονίκη.
  • Ένα αεροσκάφος τύπου C-130 για τη μεταφορά των ειδικών δυνάμεων της Ε.Κ.Α.Μ. στα Ιωάννινα και από εκεί στη ζώνη επιχειρήσεων
  • Οκτώ (8)  αστυνομικοί σκύλοι φύλαξης προσώπων και πραγμάτων (από δύο αστυνομικούς σκύλους από Ιωάννινα, Φλώρινα, Καστοριά, Ηγουμενίτσα) για την υποβοήθηση των ερευνών.
  • Ελικόπτερο παντός καιρού του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky, στο οποίο επιβαίνουν ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας για το συντονισμό των επίγειων δυνάμεων.
  • Ανώτερος Αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γ.Ε.ΕΘ.Α. για τη συνεργασία και το συντονισμό με τις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
 
Επιπλέον:
 
  • Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων για την αναζήτηση των δραστών.
  • Διατέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή αστυνομικές δυνάμεις για την ανάπτυξη μπλόκων σε επίκαιρα σημεία και οδούς διαφυγής προς το εσωτερικό της χώρας και προς τα σύνορα.
  • Ενημερώθηκαν οι Αλβανικές Αρχές για λήψη μέτρων, από τη πλευρά τους, στα σύνορα.

Επιπλέον, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η επιχείρηση αναζήτησης των δραστών έχει χαρακτηριστεί ως ευρείας κλίμακας και επικεφαλής ορίστηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ευστράτιος Κυριακάκης.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις