Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200629-03-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης

29-03-2006: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για θέματα αρμοδιότητας των Υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29/3/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για θέματα κοινής αρμοδιότητας Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα (29-3-06) στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, παρουσία των Γενικών Γραμματέων των δύο Υπουργείων κ.κ. Λεωνίδα Ευαγγελίδη και Παναγιώτη Πανούρη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, καθώς και αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρέστησαν ο Αντεισαγγελέας Εφετών, κ. Γεώργιος Γεράκης και η Γενική Διευθύντρια Σωφρονιστικών Καταστημάτων, κα. Χριστίνα Πέτρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων σε θέματα κοινής αρμοδιότητας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Η αποτελεσματικότερη διακίνηση των καταδικαστικών αποφάσεων και η ηλεκτρονική διασύνδεση των αρχείων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αμεσότερη και εγκυρότερη επικαιροποίησή τους.
  • Η ενημέρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άδειες εξόδου των κρατουμένων σε φυλακές, μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης.
  • Η καθιέρωση ενιαίου ωραρίου στις Φυλακές της χώρας για την παραλαβή μεταγόμενων κρατουμένων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Η αποπληρωμή χρηματικών ποινών και κατά τις απογευματινές ώρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.
  • Η καύση ναρκωτικών σε ειδικούς κλιβάνους και η κατασκευή αποθηκών φύλαξης ναρκωτικών σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση.
  • Η υλοποίηση της διάταξης σχετικά με τη διάθεση εισαγγελικών λειτουργών στις Διευθύνσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, που θα εποπτεύουν και θα καθοδηγούν το έργο της Υπηρεσίας για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος.
  • Η διενέργεια τοξικολογικών αναλύσεων από τα εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
  • Η διαδικασία φύλαξης του ατομικού οπλισμού των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης.

   

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ. :   210 6977505
                                                           Fax  :  210 6929764
                                                                e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις