Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200628-03-2006: Αστυνομικοί της Τροχαίας βραβεύτηκαν από την ΕΛΠΑ

28-03-2006: Αστυνομικοί της Τροχαίας βραβεύτηκαν από την ΕΛΠΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28/3/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ) βράβευσε χθες    (27-3-06) αστυνομικούς της Τροχαίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Εντευκτήριά της στην Αγία Παρασκευή, παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες Τροχαίας της Αττικής και της Περιφέρειας, ως εκπρόσωποι όλων των αστυνομικών της Τροχαίας, για την προσφορά τους στην ασφάλεια των πολιτών (οδηγών, επιβατών και πεζών) και για τη συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, κατά το έτος 2005. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί:

  • Αστ/κας Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς,
  • Αστ/κας Ζηνοβία Θεοδωρέλου, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών,
  • Αρχ/κας Γεώργιος Μιχούλης, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Διοδίων Σχηματαρίου και
  • Αστ/κας Δέσποινα Χαχοπούλου, που υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, κ. Βύρων Πολύδωρας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, καθώς και ανώτατοι και άλλοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, οι βουλευτές κ.κ. ΄Αρης Σταθάκης, Δημήτρης Κωσταντάρας και Κώστας Γείτονας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος.   

Κατά το χαιρετισμό του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, αφού ευχαρίστησε την ΕΛΠΑ και τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «[…] ο επιμελητής του δρόμου, δηλαδή ο τροχαίος αξιωματικός και υπάλληλος, φροντίζει για το καλό του οδηγού παραβάτη και το καλό των παιδιών του, εν ονόματι μιας ηθικής της κοινωνίας και μιας απαίτησης ας πούμε του πολιτισμού μας. Δεν νοείται να έχουμε ανθρώπους θύματα από ακρισία και ανοησία στους δρόμους μας. Εμείς εντάξαμε την τροχαία μέριμνα ως πρώτη προτεραιότητα. Μάλιστα, έχουμε εξειδικεύσει και το στόχο μας ότι θα έχουμε μηδέν τροχαία στον εθνικό δρόμο, θα το επεκτείνουμε και στους επαρχιακούς και περιφερειακούς δρόμους, απλά είναι, κατά κάποιο τρόπο, και μια οφειλή μας στην ευρωπαϊκή υπευθυνότητα, η οποία μας στέλνει το σήμα ότι δεν μπορεί να είσαστε τόσο ανεύθυνοι στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, νομικό, πολιτικό και συμπεριφοράς[…].».

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης εξήγγειλε τη σύσταση στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης του Τροχαίου Ατυχήματος, για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων που τελούνται εξαιτίας της τέλεσης επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η υπερβολική ταχύτητα κ.λπ.. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των Υπηρεσιών Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για την καλύτερη αστυνόμευση του βασικού εθνικού οδικού δικτύου της χώρας. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρχηγός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «[…] το τροχαίο ατύχημα δεν είναι μόνο των Υπηρεσιών Τροχαίας, δεν είναι μόνο της Αστυνομίας, είναι όλων των φορέων, αλλά κυρίως των οικογενειών. Το τροχαίο ατύχημα δεν ξεχωρίζει ηλικίες, δεν ξεχωρίζει κατηγορίες, δεν ξεχωρίζει ανθρώπους. Χτυπάει την πόρτα όλων μας. Εμείς τον ανθό της νεολαίας, αυτόν που χάνεται κάθε μέρα στους δρόμους και όχι μόνο, θα προσπαθήσουμε να λάβουμε τέτοια μέτρα, ώστε να μη χάσουμε αυτό τον ιστό της κοινωνίας μας. Τα προγράμματά μας, θα είναι πρωτοποριακά και θα έχουν πανελλήνια εμβέλεια. Ένα από αυτά θα ήθελα να ανακοινώσω μετά από έγκριση του κ. Υπουργού. Είναι ότι ιδρύονται σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας οι ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης του Τροχαίου Ατυχήματος. Θα είναι η σιδερά γροθιά του Αστυνομικού Διευθυντού κάθε νομού. Θα είναι ομάδες 10-12 ατόμων, με οχήματα σύγχρονα, με όλα τα τεχνικά μέσα και θα «χτυπούν»,  κυρίως αυτούς που οδηγούν με ενδεχόμενο δόλο στο τροχαίο ατύχημα με τις παραβάσεις τις σοβαρές τις οποίες διαπράττουν. Επίσης, το πρόγραμμα σε ό,τι αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων κατά μήκος της ΠΑΘΕ, θα συνεχιστεί στα πλαίσια της νέας δομής του Σώματος την οποία και υλοποιούμε […].».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, από 1-5-2006 ενισχύονται σημαντικά τα κεντρικά Τμήματα Τροχαίας Αθηνών και Θεσσαλονίκης με δευτεροετείς Δόκιμους Αστυφύλακες, ενώ από 1-6-2006 ενισχύονται αντίστοιχα τα περιφερειακά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύθηκαν επίσης οδηγοί από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ), των Ταξί και της Οδικής Βοήθειας της ΕΛΠΑ.

   

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις