Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200627-03-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υφυπουργό Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας

27-03-2006: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Υφυπουργό Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27-03-2006
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Υπουργός  Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα  (27-03-2006) στις 10:00, στο γραφείο του, με τον Υφυπουργό Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας, κ. Geng Huichang. Τον ξένο επίσημο συνόδευε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Tian XUEJUN.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.
           
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, για τη μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που απέκτησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Ο κ. Υπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε σε τρία επίπεδα σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας τα οποία ανάγονται στα εξής:
  • Στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών.
  • Στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα (19-21/01/06).
  • Στη συνεργασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.
O κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Πολύδωρα για την υποδοχή και χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας την πίστη για επίτευξη καθεστώτος σταθερής συνεργασίας για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο.
 
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως σημαντική εμπειρία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνευ με δεδομένο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν οι πρώτοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Υπογράμμισε επίσης ότι χρειάζεται στενή συνεργασία των υπηρεσιών των δυο χωρών στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, των ασύμμετρων απειλών και της τρομοκρατίας.
 
Ο κ. Υπουργός εγγυήθηκε την ποιότητα των Υπηρεσιών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και εξέφρασε την πεποίθηση του για την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο. Τελειώνοντας ζήτησε από την Κινεζική πλευρά εξαντλητικό κατάλογο περιγραφής των αναγκών ασφαλείας.
 
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πολύδωρας δήλωσε: «Δεχθήκαμε σήμερα τον Υφυπουργό Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας. Είχαμε εξαιρετικές συνομιλίες με κέντρο βάρους τις μορφές συνεργασίας μας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Υπουργείου μας βέβαια, για την υποστήριξη της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου κατά τον ασφαλέστερο τρόπο.
 
Έχουμε αυτή την δεδομένη συσσωρευμένη πείρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες από κάθε άποψη και ειδικώς από την άποψη που μας ενδιαφέρει – της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Εμείς στο 2004 συγκεντρώσαμε όλη την πείρα των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης, της Ατλάντα, του Σίδνευ και φυσικά τη δική μας φροντίδα και μέριμνα για την ασφάλεια. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ήσαν οι αγώνες των Αθηνών του 2004 οι πρώτοι αγώνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στην Νέα Υόρκη που είναι ένα ορόσημο σε αυτή την μάχη που κάνουμε με το κακό.  Ισχυριζόμαστε ότι οι αιτήσεις και το ενδιαφέρον της Κίνας για να δεχθεί την δική μας τεχνογνωσία για το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων έχει επιτυχή έκβαση.
 
Εμείς διατηρούμε εδώ στην Αστυνομία και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως αυτό που λέμε θεσμική μνήμη, πείρα, γνώση για το αντικείμενο και με τις βάσεις που έθεσε ο Πρωθυπουργός μας στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κίνα έχουμε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας, ένα τρόπο επικοινωνίας ο οποίος επικυρώνεται και με την παρουσία του Υφυπουργού Ασφάλειας της Κίνας εδώ, με θέμα Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου και η διεξαγωγή τους κατά τον ασφαλέστερο τρόπο που σημαίνει ότι μας παρέχεται μια ευχέρεια εμείς να προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες για τον σκοπό αυτό και το πράττουμε. Σας ευχαριστώ».
 
 Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο Υφυπουργός της Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας προσκάλεσε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως στην Κίνα.
 
 
  
 Φωτογράφος ΑΠΕ: Μαργαρίτα Κιάου 
 
Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)
 
 
 Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. :   210 6977505
                                              
Fax  :  210 6929764
                                                                      e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις