Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200514-12-2005: Τετραμερής διάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και...

14-12-2005: Τετραμερής διάσκεψη μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας (Αθήνα, 15-16/12/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραμερής Διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα, μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας, κ.κ. Mostafa       POOR-MOHAMMADI, Aftab Ahmad Khan SHERPAO και Abdulkadir AKSU αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα.

Η έναρξη των εργασιών της διάσκεψης θα γίνει την Πέμπτη (15-12-2005) στις 10:15, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (16-12-2005).

Στη Διάσκεψη θα παραστούν, από ελληνικής πλευράς, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Ιωάννης Κοραντής, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Ηλίας Σιωνίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ως παρατηρητές θα παραστούν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης, Ασύλου και Συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jean-Louis De BROUWER, καθώς και εκπρόσωποι της Βρετανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Frontex (νεοσύστατο όργανο της Ε.Ε., που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005, εδρεύει στη Βαρσοβία Πολωνίας και έχει ως κύρια αποστολή τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Η τετραμερής διάσκεψης πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γ. Βουλγαράκη στο Πακιστάν  (το Μάιο του 2005), όπου υπήρξε η πρώτη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη τετραμερούς συνεργασίας σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα συζητηθεί:

  • η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών για την από κοινού αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και ιδιαίτερα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και
  • η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα.

Στο πλαίσιο της τετραμερούς διάσκεψης, οι τρεις Υπουργοί Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας, συνοδευόμενοι από τον Υφυπουργό         Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα επισκεφθούν την Πέμπτη   (15-12-05) τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την υπογραφή κοινής δήλωσης, την Παρασκευή στις 11:30 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι κ.κ. Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσκεψη είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα στις 10 και 11 Οκτωβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Πακιστάν.

Τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να παρίστανται και να έχουν πλάνα κατά την έναρξη της διάσκεψης (Πέμπτη  στις 10:15) και κατά τη λήξη των συνομιλιών όπου θα γίνουν και δηλώσεις (Παρασκευή στις 11:30)

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                          e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις