Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200613-03-2006: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο Ρ/Σ ALPHA RADIO

13-03-2006: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα στο Ρ/Σ ALPHA RADIO

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/3/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα (13-03-2006) και από ώρα 09:00 έως 10:00 ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Κος Βύρων Πολύδωρας, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA RADIO, στους δημοσιογράφους Β.Χιώτη και Β.Σκουρή στην εκπομπή ¨Παιχνίδια Εξουσίας¨.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε αρχικά, στις συνθήκες μεταγωγής της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, τονίζοντας ότι ήταν επιβεβλημένη η λήψη μέτρων, δεδομένου ότι υπήρχε έγγραφο αίτημα της ιδίας για την ασφάλειά της και όμοιο, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τη διασφάλιση της προσωπικότητάς της.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός απάντησε σε ερώτηση για την τρομοκρατία και τόνισε ότι ο ¨Εκτελεστικός Βραχίονας της 17 Νοέμβρη έχει εξουδετερωθεί¨.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση αυτοσχέδιων, εκρηκτικών-εμπρηστικών μηχανισμών, υποστήριξε ότι υφίσταται ¨πλειάδα οργανώσεων¨ με ασάφεια ως προς την ταυτότητά τους, τη στοχοθεσία και το ιδεολογικό περιεχόμενο.

Για την περιοχή των Εξαρχείων, ως τόπου εκδηλώσεως παράνομων συμπεριφορών, ο Υπουργός επεσήμανε ότι ο χώρος είναι σεβαστός ως χώρος ¨ζύμωσης ιδεών¨, όχι όμως ως ¨ορμητήριο για εξορμήσεις βίας¨, υπογραμμίζοντας ότι ¨οι όποιες συνεννοήσεις ή αναλύσεις για τα Εξάρχεια, δεν έχουν να κάνουν με την έννοια της εισβολής, της εκκαθάρισης των Εξαρχείων¨.

Ερωτηθείς για το θέμα των υποκλοπών, δήλωσε ότι έχει πειστεί απολύτως από τις εξηγήσεις που έδωσαν οι κ.κ. Βουλγαράκης και Παπαληγούρας, προσθέτοντας ότι: ¨… ο υποστάς τη βλάβη ήταν η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και δευτερευόντως οι άλλοι του καταλόγου… οι δράσεις της κυβέρνησης και όλη η υπόθεση ετέθη υπό τη δικαστική εγγύηση¨.

Επεσήμανε επίσης, ερωτώμενος, ότι η σύσταση της Αγροφυλακής θα είναι,  ¨Πολύτιμη¨ και η στελέχωσή της με άτομα που επέτυχαν στο διαγωνισμό του 1993, αποδεικνύει τη συνέχεια του Κράτους Δικαίου και την αρχή της Εμπιστοσύνης προς τη Διοίκηση.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης περιλαμβάνεται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr).

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις