Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Απρίλιος 200612-04-2006:Εξάρθρωση εντεκαμελούς κυκλώματος που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές διαρρήξεις σε Αττική, Αχαΐα, Κορινθία και Εύβοια

12-04-2006:Εξάρθρωση εντεκαμελούς κυκλώματος που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές διαρρήξεις σε Αττική, Αχαΐα, Κορινθία και Εύβοια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 12/4/2006
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα και αναζητούνται άλλα έξι (6)
 
 
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας της Α.Δ. Ευβοίας, την 10-11 Απριλίου 2006, εξαρθρώθηκε εντεκαμελές κύκλωμα (οκτώ ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί), το οποίο διέπραττε διακεκριμένες κλοπές – διαρρήξεις.
 
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα και αναζητούνται άλλα έξι (6), τα οποία, τουλάχιστον από το μήνα Αύγουστο του έτους 2005 και μετά, με έδρα την Αθήνα, προέβαιναν στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών-διαρρήξεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στο Νομό Αχαΐας στο Νομό Κορινθίας και στη Χαλκίδα, επιλέγοντας ως στόχους κυρίως υποκαταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας SUPER MARKET ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και υποκαταστήματα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. 
 
Την 22.15 ώρα της 10-04-2006, αστυνομικοί του Τ.Α. Χαλκίδας, κατέλαβαν επ΄ αυτοφώρω δύο (2) άνδρες νεαρής ηλικίας, μέσα στο υποκατάστημα της πρώτης προαναφερόμενης εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών στη Χαλκίδα, να έχουν αφαιρέσει 59 κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε σάκος που περιείχε σωρεία διαρρηκτικών εργαλείων. 
 
Ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα προέκυψαν κατηγορίες σε βάρος άλλων εννέα ατόμων. Συνολικά, συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, ενώ τα υπόλοιπα δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου και αναζητούνται.
 
Από τη μέχρι τώρα έρευνα:
 
  • Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών στα παραπάνω υποκαταστήματα.
  • Βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλαπέντων ηλεκτρονικών αντικειμένων (κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τηλεοράσεις κλπ) αξίας πάνω από 400.000 Ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε κρύπτη που διατηρούσαν οι δράστες στην Αθήνα, όπου συγκεντρώνονταν αρχικά όλα τα κλοπιμαία και στη συνέχεια οι δράστες τα πουλούσαν σε τρίτους. Προέκυψε επίσης, ότι σε αρκετές από τις εξιχνιασθείσες περιπτώσεις οι δράστες αφήρεσαν και διάφορα χρηματικά ποσά πάνω από 100.000 Ευρώ.
  • Βρέθηκαν στην κατοχή δύο (2) εκ των δραστών στην Αθήνα, τίτλοι αμοιβαίων κεφαλαίων ύψους 70.000 Ευρώ, προερχόμενα από έσοδα από την παραπάνω δραστηριότητα των συλληφθέντων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
  • Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, το οποίο, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε αγοραστεί με χρήματα προερχόμενα από την εγκληματική δράση της ομάδας στην οποία συμμετείχε ο ιδιοκτήτης του.
  • Κατασχέθηκε μια πλαστή άδεια οδήγησης την οποία οι δράστες προόριζαν για διάθεση σε ιδιώτη.
 
Εναντίον των μελών της ομάδας ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις