Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200510-12-2005: Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

10-12-2005: Ανακοίνωση σχετικά με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 10-12-2005
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σχετικά με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ υπό τον τίτλο «Ο Αστυνόμος-Υπασπιστής και …«So What» επισημαίνεται ότι:
 
1.     Για την υπόθεση του καφέ-εστιατορίου (και όχι του νυχτερινού κέντρου) «So What», που λειτουργούσε στην Αγία Παρασκευή και την υποτιθέμενη παρέμβαση που υπήρξε από το Υπασπιστήριο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δικαιολογείται από το ίδιο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Συγκεκριμένα, εμφανίσθηκε ο κ. Ν. Σχοινάς, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο στο εν λόγω κατάστημα, ως σύμβουλος του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Κατόπιν τούτου ήταν υποχρεωμένος ο Υπασπιστής να εξετάσει τι είχε συμβεί και για το λόγο αυτό κάλεσε τον αρμόδιο Αξιωματικό του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν.(Είναι πολλά κατά καιρούς τα περιστατικά που ιδιώτες επικαλούνται σχέσεις με Υπουργούς για να επιτύχουν διάφορες επιδιώξεις).
 
2.     Το ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση αποδεικνύεται και από το γεγονός της υποβολής -κατά το δημοσίευμα- 73 μηνύσεων για ηχορύπανση και άλλες παραβάσεις, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο κατάστημα να κλείσει.
 
3.     Έκπληξη και απορία προκαλεί ο ισχυρισμός Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας ότι απειλήθηκε με μετάθεση από το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής στο Σούνιο, προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή του στο ακροατήριο σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σημειώνεται ότι οι μεταθέσεις στην Ελληνική Αστυνομία αποφασίζονται από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα οποία μετέχουν και εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Φορέων, ενώ παράλληλα δικαιούται ο μετατιθέμενος να προσφύγει και στα αρμόδια κατά περίπτωση Διοικητικά Δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασης για μετάθεσή του. Αλλωστε οι μεταθέσεις στην Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιούνται το μήνα Ιούνιο, ενώ το συμβάν αναφέρεται ότι εξελίχθηκε τον μήνα Ιανουάριο 2005.
 
4.     Ουδέποτε ο Υπασπιστής Αστυνόμος Β΄ Αντώνιος Δουκάκης υπηρέτησε στο Α.Τ. Παγκρατίου, ούτε υπήρξε ποτέ διαταγή μετάθεσής του στη Σαντορίνη, ως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
Κατόπιν των ανωτέρω γίνεται φανερό ότι το δημοσίευμα επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να αναφέρεται σε υπαρκτό θέμα για αντιμετώπιση.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις