Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200507-12-2005: Eθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα

07-12-2005: Eθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  7/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη επισκέφτηκε σήμερα (7-12-05) ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα, κ. Bashkim Zeneli, με την ευκαιρία λήξης της θητείας του και αποχώρησής του από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επιβεβαιώθηκε η άριστη και παραγωγική συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και δήλωσε ότι αποχωρεί από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε:«Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Πρέσβη ενόψει της αποχώρησής του από την Ελλάδα και της αντικατάστασής του από νέο Πρέσβη. Είχα τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του και να του εκφράσω τα ευχαριστήριά μου, γιατί πράγματι υπήρξε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία η οποία διευκόλυνε και τις δύο χώρες στην επίλυση κοινών προβλημάτων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουμε πολύ πιο κοντά, όσον αφορά τον τομέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, της διασυνοριακής εγκληματικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Είχαμε μια εξαιρετικά λαμπρή περίοδο στη συνεργασία μας, η οποία έβαλε τις βάσεις για μια ακόμα καλύτερη συνεργασία για το μέλλον.

Προσωπικά θεωρώ τον κ. Πρέσβη φίλο μου και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, του έδωσα το άγαλμα της θεάς Νίκης,  το οποίο συμβολίζει τη σχέση που αναπτύξαμε όλη αυτή την περίοδο. Επίσης, πολλά προβλήματα τα οποία υπήρξαν λύθηκαν χωρίς καν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ή συζήτησης. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, υπήρξε τηλεφωνική επαφή και δε χρειάστηκε να συναντηθούμε. Θεωρώ λοιπόν ότι η Αλβανία ήταν πολύ τυχερή που είχε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα όπως τον κ. Bashkim Zeneli ως Πρέσβη στη χώρα μας, όπως και εμείς υπήρξαμε πολύ τυχεροί που ο κ. Πρέσβης υπηρέτησε στην πατρίδα μας και μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά ζητήματα. Του εύχομαι καλή τύχη στην πορεία του τώρα και πολλές επιτυχίες στο μέλλον με ό,τι και αν ασχοληθεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα κριτήρια της πολιτικής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να διευκολύνεται η μετακίνηση και η επανείσοδος των μεταναστών κατά τις εορταστικές περιόδους, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε:«Στην Ελλάδα ζουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι αλβανικής υπηκοότητας. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και μια δραστήρια κοινότητα. Η κοινότητα  αυτή είναι εντεταγμένη στην ελληνική κοινωνία και είμαστε γείτονες που σημαίνει ότι πρέπει κανείς να βλέπει μακριά και να βλέπει τον κόσμο μέσα από το νέο πρίσμα που καθημερινά διαμορφώνεται. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους -οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καλύτερες προϋποθέσεις για τη ζωή τους και συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο και στην ελληνική οικονομία- να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να επισκεφθούν τους συγγενείς τους και τη χώρα τους κατά την περίοδο των εορτών».

Φωτογραφίες από τη συνάντηση υπάρχουν και στην ιστοσελίδα
 του Α.Π.Ε. (
www.ana.gr)

                               

                             

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                            e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις