Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200507-12-2005: Αύξηση στις συντάξεις του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στο Τ.Ε.Ε.Μ. και στην Ε.Κ.Α.Μ. της Ελληνικής Αστυνομίας

07-12-2005: Αύξηση στις συντάξεις του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στο Τ.Ε.Ε.Μ. και στην Ε.Κ.Α.Μ. της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 07/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την προσαύξηση της μηνιαίας σύνταξης του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Η προτεινόμενη ρύθμιση συμπληρώνει διατάξεις του «Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων» (Π.Δ. 166/2000) όσον αφορά την προσμέτρηση του χρόνου ενεργής Υπηρεσίας στις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας στον υπολογισμό της σύνταξης του αστυνομικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, για τον υπολογισμό της μηνιαίας σύνταξης αυτών που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο εξής θα ισχύουν αυτά που προβλέπονται και για αυτούς που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η μηνιαία σύνταξη του προσωπικού που Υπηρετεί στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα και στο Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών  Μηχανισμών προσαυξάνεται επί του μηνιαίου βασικού μισθού του Αστυνόμου Β΄ ως εξής:

  • κατά 0,6%, για όσους έχουν από 1 έως 10  εξάμηνα ενεργής υπηρεσίας στις παραπάνω ειδικές δυνάμεις.
  • κατά 1,2% για κάθε εξάμηνο ενέργειας πέραν του 10ου για όσους έχουν συμπληρώσει 11 εξάμηνα ενεργής υπηρεσίας και πάνω.

Σκοπός της νέας νομοθετικής ρύθμισης είναι η εξάλειψη της ανισότητας που υφίσταται μέχρι σήμερα μεταξύ αυτών που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων δυνάμεων και αυτών που υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τον υπολογισμό της μηνιαίας σύνταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις