Τρ 7 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 200506-12-2005:Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου και με τον ομόλογό...

06-12-2005:Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου και με τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/12/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος συναντήθηκε χθες (5-12-05) με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, κ. Δώρο Θεοδώρου και τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Τάσο Παναγιώτου, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο (4-7/12/2005).

Αρχικά, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Γεώργιος Αγγελάκος και η Ελληνική Αντιπροσωπεία, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας,  κ. Τάσο Παναγιώτου, επισκέφθηκαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Δώρο Θεοδώρου, με τον οποίο συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, οι δύο Αρχηγοί είχαν συνάντηση στο Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Κουλέντης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Αρχηγείων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού έγινε ενημέρωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας για την οργανωτική δομή και τη λειτουργία της Κυπριακής Αστυνομίας, συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, αφού επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, συμφωνήθηκε η ενίσχυσή της. Οι δύο Αρχηγοί αποφάσισαν:

  • τη συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομιών,
  • την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο Αστυνομιών ιδιαίτερα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης, καθώς και για την εφαρμογή της Συμφωνίας Schengen από την Κύπρο,
  • την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης, ιδιαίτερα με την υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με την ανταλλαγή διδακτικού προσωπικού και εκπαιδευόμενων, με τη διοργάνωση σεμιναρίων με τη συμμετοχή προσωπικού των δύο Αστυνομιών κ.α..
  • την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (εγκληματολογικά εργαστήρια).

Στη συνέχεια, η Ελληνική Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Υπηρεσίες της Κυπριακής Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος επιστρέφει στην Ελλάδα αύριο (7-12-05).

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Δώρο Θεοδώρου

  

Συνάντηση με τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, κ. Τάσος Παναγιώτου

    

                              
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις