Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Απρίλιος 200603-04-2006: Αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων ενόψει των...

03-04-2006: Αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων ενόψει των εορτών του Πάσχα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3/4/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει και φέτος αυξημένα μέτρα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατασκευής, διακίνησης και χρήσης κροτίδων-φωτοβολίδων-βεγγαλικών και την αποφυγή ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δραστηριοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα,:

  • τόσο σε προληπτικό επίπεδο, με ενισχυμένη αστυνόμευση και διενέργεια συστηματικών ελέγχων, όχι μόνο στο στάδιο την πώλησης, αλλά και κατά τη διαδικασία κατασκευής ή αποθήκευσης (σημείο εισαγωγής – αποθηκευτικοί χώροι),
  • όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, με βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις.

Πέραν των αυξημένων αστυνομικών μέτρων, για την αποφυγή ατυχημάτων, καθοριστική είναι η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Πρόκειται για υλικά επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ή και για την ίδια τη ζωή.
  • Τα είδη πυροτεχνίας (κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα κ.λπ.) δεν είναι παιχνίδι.
  • Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.
  • Η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
  • Η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές, αλλά και καταστήματα χωρίς άδεια των Αστυνομικών Αρχών είναι παράνομη και διώκεται ποινικά
  • Η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες.
  • Στις περιπτώσεις που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη εκτός από τους ίδιους διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            e-mail  : 
elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις