Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200530-11-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου

30-11-2005: Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός συνοριοφύλακα και τον σοβαρό τραυματισμό ενός άλλου

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30/11/2005

ΔΗΛΩΣΗ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με αφορμή το χθεσινό τραγικό περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του συνοριοφύλακα και του σοβαρού τραυματισμού ενός άλλου, δήλωσε:

«Χθες άλλος ένας νεκρός προστέθηκε στα θύματα του καθήκοντος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας συνοριοφύλακας έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην προσπάθειά τους να συλλάβουν ισοβίτη επικίνδυνο κακοποιό.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, με κίνδυνο της ζωής τους καθημερινά δίνουν τον πόλεμο ενάντια στο έγκλημα. Αξίζουν τον σεβασμό και την συμπαράστασή μας στη τόσο επικίνδυνη καθημερινότητά τους.

Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Κυβέρνησης στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Επίσης θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του τραυματία συνοριοφύλακα και ταχεία ανάρρωση.

Τέλος, ως μία έμπρακτη χειρονομία σεβασμού της μνήμης και οδύνης για τον άδικο χαμό του, αλλά και αναγνώρισης της αυτοθυσίας που επέδειξαν οι δύο συνοριοφύλακες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έδωσα εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να τιμηθούν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και να υπαχθούν στις διατάξεις του βίαιου συμβάντος.»

 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                Fax  :  210 6929764
                                               e-mail  : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις