Σα 1 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200527-04-05:Έκθεση Πεπραγμένων και Αποτίμησης Ολυμπιακής Ασφάλειας

27-04-05:Έκθεση Πεπραγμένων και Αποτίμησης Ολυμπιακής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 27/04/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες (26-04-2005) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Εποπτικού Οργάνου με αντικείμενο την Έγκριση Έκθεσης Πεπραγμένων και Αποτίμησης Ολυμπιακής Ασφάλειας.     

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ως πρόεδρος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Θεόδωρος Γκλεζάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος  κ. Χρήστος Σμέτης, ο Διευθυντής Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων/Γ.Ε.ΕΘ.Α, Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος  και ο Α΄ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π., κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπής.

Το περιεχόμενο της Έκθεσης διαμορφώθηκε από τα στοιχεία – δεδομένα του αρχείου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, τις επιμέρους εκθέσεις των κύριων Αρχών Ασφάλειας, του Γ.Ε.ΕΘ.Α. και των λοιπών εμπλεκόμενων Φορέων στην προετοιμασία και υλοποίηση του προγράμματος Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Έκθεση, που καταρτίσθηκε σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και τις οδηγίες του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καλύπτει τις φάσεις προετοιμασίας, υλοποίησης και αποτίμησης του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας και το περιεχόμενο της :

  • περιλαμβάνει μια ιστορική αναδρομή, τόσο των φάσεων προετοιμασίας, όσο και υλοποίησης, των μέτρων Ολυμπιακής Ασφάλειας,
  • καταγράφει τις πλέον σημαντικές δράσεις που αναπτύχθηκαν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κάθε Φορέα χωριστά,
  • επισημαίνει προβλήματα, δυσλειτουργίες, που ανέκυψαν στην πορεία του σχεδιασμού και
  • αποτυπώνει εκτιμήσεις, συμπεράσματα, διδάγματα και εμπειρίες από το σχεδιασμό Ολυμπιακής Ασφάλειας, όλων των εμπλεκόμενων Φορέων.

Στην εισήγησή του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα έξης: «Στόχος είναι η συγκεκριμένη έκθεση να μην αποτελέσει αρχειακό υλικό, αλλά ένα ζωντανό έγγραφο, από το οποίο διαχρονικά θα αντλούνται στοιχεία, ιδέες, διδάγματα και εμπειρίες, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας μεταολυμπιακά. Ένας σχεδιασμός ο οποίος στην ουσία αποτελεί ένα νέο πρότυπο ασφάλειας, τόσο για διοργανώσεις ανάλογου βεληνεκούς στο εσωτερικό, αλλά και  Διεθνή χώρο, όσο και για την αντιμετώπιση των νέων απειλών».   

   

 

Για περισσότερες πληροφορίες  τηλ.: 210-6924558
                                           Fax: 210-6929764
                                         E-mail: elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις