Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200524-11-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κινέζους αξιωματούχους στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας

24-11-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κινέζους αξιωματούχους στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 24/11/2005
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργο Βουλγαράκη επισκέφθηκε σήμερα (24-11-05), Αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων με επικεφαλής τον υπεύθυνο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας, Στρατηγό κ. Lu Shimin, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
 
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α., Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Σωτήριος Τσενές, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Ο κ. Shimin είναι επικεφαλής δεκαμελούς Αντιπροσωπείας Κινέζων Αξιωματούχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας από 22 έως 25-11-05, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Συντονιστικής Επιτροπής Ασφάλειας των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας «Πεκίνο 2008», για θέματα ασφάλειας (Πεκίνο, 3-11-2005).
 
Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, ο Υπουργός κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα να κάνουμε μία συνάντηση με μέλη της Ασφάλειας της Ολυμπιάδας του Πεκίνο και να ενεργοποιήσουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο πρόσφατα υπογράφηκε.
Τα πράγματα εξελίσσονται πάρα πολύ καλά. Η συνεργασία μας προχωρά και θα προχωρά όσο γίνεται περισσότερο και θα εξειδικεύεται σε περισσότερους τομείς. Επανέλαβα επίσης την πρόσκληση να επισκεφτεί ο ομόλογός μου Υπουργός την Ελλάδα, ούτως ώστε να  έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά πώς διοργανώσαμε τους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες και τι μπορεί να γίνει ώστε να βοηθηθεί η διοργάνωση η δική τους από πλευράς ασφαλείας».
  
Στη συνέχεια ο κ. Shimin δήλωσε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας ένωσαν. Η Ελληνική Κυβέρνηση, ο Ελληνικός λαός μας έδωσαν μεγάλη βοήθεια. Εκτιμούμε τη μεγάλη αυτή βοήθεια, θα προωθήσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία με ταχύτατους ρυθμούς. Εύχομαι η συνεργασία να είναι επιτυχής. Ευχαριστώ.»
 
DVD με πλάνα από τη συνάντηση του κ. Υπουργού με Κινέζους Αξιωματούχους διατίθεται από το Γραφείο Τύπου/Υ.Δ.Τ.
 
  
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr
 

Τελευταίες Αναρτήσεις