Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200524-11-2005: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στα γραφεία του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης

24-11-2005: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στα γραφεία του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24/11/2005
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
(25 Νοεμβρίου)
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, επισκέφθηκε σήμερα (24-11-05) τα γραφεία του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, στη Δάφνη Αττικής (Ηλιουπόλεως 112), με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).
 
Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, κα. Νίκη Ρουμπάνη, με μέλη και εθελοντές του Δικτύου, καθώς και με θύματα κακοποίησης.
 
Ο κ. Βουλγαράκης συνομίλησε με τις παρευρισκόμενες σχετικά με το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, καθώς και τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Δικτύου. Τις διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Ελληνική Αστυνομία ειδικότερα είναι δίπλα τους, παρέχοντάς τους κάθε υποστήριξη. Παρότρυνε, επίσης, τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα βίας να απευθύνονται στις Αρχές.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, στο πλαίσιο της Διεθνούς  Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Υπουργός κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Η βία είναι έγκλημα και είναι έγκλημα σε κάθε περίπτωση. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα γίνει αρωγός όλων εκείνων που προσπαθούν να αποτρέψουν όλα τα φαινόμενα της ενδο-οικογενειακής βίας, της κακοποίησης και της βίας που ασκείται στα παιδιά και στις γυναίκες.
Έχουμε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία να έρθουμε πολύ κοντά στις Οργανώσεις αυτές, να δούμε με πρακτικό τρόπο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε αυτές τις πρακτικές μέσα στο πλαίσιο της Αστυνομίας.
Θα έχουμε τη δυνατότητα να εξειδικεύσουμε τις προτάσεις οι οποίες μας υποβλήθηκαν. Με πάρα πολλές από αυτές συμφωνούμε, γιατί η σταθερή πεποίθησή μας είναι ότι όποιος μπορεί να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να το κάνει».
 
Για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η Ελληνική Αστυνομία εκτύπωσε την παρακάτω αφίσα η οποία θα αναρτηθεί σε Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.
 
 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη
 
   
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις