Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200523-11-2005: Εναρκτήρια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α)

23-11-2005: Εναρκτήρια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 23/11/2005
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-11-05), στις 11:00, η πρώτη συνεδρίαση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α), παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη.
 
Στην  συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α, κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης,  ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., δικηγόρος κ. Γεώργιος Μαρής, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
 
  • κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης, Καθηγητής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου,
  • κ. Σταμάτιος Γεωργούλης, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων,
  • Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος,
  • Α` Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης και
  • Α` Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπής.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του ΚΕ.ΜΕ.Α..
 
Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία του ΚΕ.ΜΕ.Α. με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε θέματα ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο το 2008, ύστερα μάλιστα και από την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Συντονιστικής Επιτροπής Ασφάλειας των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας για θέματα ασφάλειας (Πεκίνο, 3-11-2005).
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Υπουργός  κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές του Κέντρου, όσο και τους στρατηγικούς του στόχους. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω για άλλη μια φορά ότι η δουλειά που γίνεται στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του Ολυμπιακού Κεκτημένου είναι ιδιαίτερα συστηματική και ουσιαστική.»
 
 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας είναι ένας επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας που συστάθηκε με Νόμο το Σεπτέμβριο του 2005, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των γνώσεων και των εμπειριών που απέκτησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.   
 
Είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με έδρα την Αθήνα, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, λειτουργεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
 
 
   
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                        Fax  :  210 6929764
                                                            email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις