Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάρτιος 200523-03-2005:Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης σε δημόσια συζήτηση με θέμα «Μετανάστες στην Ελλάδα της Ευρώπης: Συμβίωση, ένταξη, ανοχή»

23-03-2005:Ομιλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης σε δημόσια συζήτηση με θέμα «Μετανάστες στην Ελλάδα της Ευρώπης: Συμβίωση, ένταξη, ανοχή»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  23/3/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα, ως κεντρικός ομιλητής, σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ και πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο τ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρης Παξινός, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αλέξανδρος Ζαβός και ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Χρήστος Κουρούσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλγαράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «[..] η ανάγκη  συνειδητοποίησης ότι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των μεταναστών και η ένταξή τους στη σημερινή Ελλάδα της Ευρώπης αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση[..]». Παράλληλα, τόνισε ότι «[..] στην προσπάθεια αυτή είναι αποφασιστικής σημασίας να συναντηθούν σε έναν εθνικό διάλογο ο ακαδημαϊκός λόγος, ο λόγος των μεταναστών, ο λόγος των πολιτών και της διοίκησης. Μόνο έτσι θα πετύχουμε μια μεταναστευτική πολιτική που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, στις αρχές και τους στόχους της δημοκρατικής πολιτείας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ. :   210 6977505
                                              Fax :  210 6929764
                                           e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις