Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200522-11-2005: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

22-11-2005: Σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ενόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22/11/2005
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-11-05) στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σύσκεψη, υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, για την προετοιμασία και το συντονισμό των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενόψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Φούρλας.
 
Συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί των δύο Σωμάτων.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Έγινε μια ευρύτατη σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων σήμερα και αύριο. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η Ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και ο κ. Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης. Έγινε εκτίμηση της ετοιμότητας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα και της ανάπτυξης των μέτρων που θα εκδηλωθούν στην περίπτωση που συμβούν αυτά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία, υπάρχει συντονισμός, ότι η κρατική μηχανή είναι παρούσα και θα είναι παρούσα αν χρειαστεί. Έγινε μια λεπτομερής καταγραφή όλων εκείνων των σημείων όπου πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, όπως ιστορικά τουλάχιστον έχει συνηθίσει η  Αστυνομία και η Πυροσβεστική να παρεμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει τέτοιο θέμα.
Θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί στην περίπτωση που υπάρξουν τέτοια φαινόμενα και να αποφεύγουν τα σημεία τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τον κ. Γενικό. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει από πλευρά της Πολιτείας πλήρης ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί.»

    

 
Φωτογραφίες της σύσκεψης υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε.(www.ana.gr)
 
Για περισσότερες πληροφορίες   τηλ.  : 210 6977505
                                                       Fax  : 210 6929764
                                                          email  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις