Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200522-04-05:Δηλώσεις Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Απόστoλου Βαβύλη

22-04-05:Δηλώσεις Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Απόστoλου Βαβύλη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22/04/2005
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Αστυνομία κατέβαλλε συστηματικές προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη.

Ιδιαιτέρα από την αρχή, επικοινωνήσαμε με όλες τις Αστυνομικές Αρχές των χωρών που εκτιμούσαμε ότι πιθανόν να βρίσκεται ο Απόστολος Βαβύλης, για να τις ευαισθητοποιήσουμε στην αναζήτησή του.

Παράλληλα ο Υπουργός επικοινώνησε με  ομολόγους του, για να τους ενημερώσει για το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι για την Ελλάδα ο εντοπισμός και η σύλληψη του Βαβύλη.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν γιατί ο Βαβύλης δεν αποτελούσε σημαντικό στόχο για τις Ξένες Υπηρεσίες γιατί δεν διωκόταν για σημαντικές  υποθέσεις τρομοκρατίας, ανθρωποκτονιών, οργανωμένου εγκλήματος. Δεν αποτελούσε δηλαδή περίπτωση περιώνυμου μεγάλου εγκληματία αλλά ήταν μία ακόμη υπόθεση καταζητούμενου στην λίστα της Interpol. Το γεγονός αυτό δημιουργούσε πρόσθετες δυσκολίες στο δικό μας ενδιαφέρον.

Παρά το γεγονός αυτό εμείς κινηθήκαμε αθόρυβα, συστηματικά και αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, ώστε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν βρίσκεται εντός της χώρας.

Κλιμάκια επίλεκτων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας  ¨χτένισαν¨ όλους τους πιθανούς χώρους στους οποίους μπορεί να κρυβόταν. Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσαμε τον τρόπο επικοινωνίας του Βαβύλη αλλά και τον τρόπο των οικονομικών του συναλλαγών.
Μέσω του διαδικτύου και των πιστωτικών του καρτών βεβαιωθήκαμε ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στην χώρα όπου συνελήφθη. Για το σκοπό αυτό στείλαμε επανειλημμένα κλιμάκια Αστυνομικών στην Ιταλία και σε στενή συνεργασία με τις Ιταλικές Αρχές διερευνούσαμε τις πληροφορίες που συγκεντρώναμε. 

Τελικά σήμερα εντοπίστηκε και συνελήφθη τη 17.00 ώρα Ελλάδος σήμερα στην ΜΠΟΛΟΝΙΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της Ιταλίδας φίλης του LICIA TADDEI ετών 64 στη διεύθυνση via Pier dei CRESCENZI nr 38.

Κατείχε το υπ´άριθ. Α-109720/5-9-2003  Ελληνικό Διαβατήριο που είχε εκδοθεί από τη Νομαρχία Αθηνών με στοιχεία ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ γεννηθείς την 7/12/1960.

Την στιγμή της σύλληψής του φορούσε ράσα και είχε συνδεθεί με το διαδίκτυο. 

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι πριν από λίγο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης επικοινώνησε με τον Ιταλό ομόλογό του και τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα και τους ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία που οδήγησε στη σύλληψη του Απόστολου Βαβύλη.

Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά τις Ιταλικές Αρχές για την  πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα και να συγχαρώ τους Έλληνες Αστυνομικούς που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

    

 Φωτογράφος ΑΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις