Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάρτιος 200521-03-2005: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εγκαινίασε τα νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σε Λάρισα και Φθιώτιδα

21-03-2005: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης εγκαινίασε τα νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σε Λάρισα και Φθιώτιδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 21/3/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης εγκαινίασε σήμερα τα νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, στη Λάρισα και τη Φθιώτιδα. Συγκεκριμένα:

  •  στις 10:00, εγκαινίασε το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, που εδρεύει στην Ιτέα Γόννων, στην περιοχή των Τεμπών και 
  • στις 12:30, εγκαινίασε το Β΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, που εδρεύει στα Λουτρά Θερμοπυλών.

Τα δύο αυτά Τμήματα εντάσσονται στη νέα Υπηρεσία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Συνολικά, προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία 12 Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, που θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον άξονα της Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), καθώς και στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως.

Ήδη λειτουργούν τέσσερα Τμήματα και συγκεκριμένα από ένα στους νομούς:
Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας και Λάρισας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ θα λειτουργήσουν σταδιακά μέχρι το 2007.

Τα νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων έχουν εφοδιαστεί με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ το προσωπικό τους έχει εκπαιδευτεί σε εξειδικευμένα σεμινάρια για θέματα τροχονομικής αστυνόμευσης και γενικότερα θέματα οδικής ασφάλειας.

Στόχος των νέων Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων είναι η εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων τροχαίας αστυνόμευσης και η ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων επιτήρησης των Εθνικών Οδών, με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών.

Τον κ. Υπουργό συνόδευσαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Επίσης, στην τελετή εγκαινίων του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Ευστράτιος Κυριακάκης, ενώ στην τελετή εγκαινίων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας παρέστη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Στυλιανός Σύρος,.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής των Νομών Λάρισας και Φθιώτιδας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Μετά την τελετή εγκαινίων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε την αποτίμηση του 2004 όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα, καθώς και τη δομή της νέας Υπηρεσίας Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες    τηλ. : 210 6977505
                                            Fax  :  210 6929764
                                         e-mail  :   elasgrty@mopo.gr

 

Φωτογραφίες εγκαινίων Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας

             

Φωτογραφίες εγκαινίων Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας (AΠΕ/PHOTO SHOP DIGITAL/ΝΙΚΟΣ ΑΞΕΛΗΣ)

     

Φωτογραφίες από τις τελετές εγκαινίων βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr
 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις