Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούνιος 200520-06-2005: Oλοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα (15-19/6/05)

20-06-2005: Oλοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα (15-19/6/05)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20/6/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Sun Mingshan στην Ελλάδα (15-19/6/05), η οποία ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Mingshan και η Κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη. Υπήρξαν επίσης συνομιλίες με αντιπροσωπεία Ελλήνων Αξιωματούχων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επικεφαλής των οποίων ήταν ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στις ανωτέρω συναντήσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο μεταφοράς της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που απέκτησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της χώρας μας, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ασφάλειας και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Επιπλέον, ο κ. Mingshan και η Κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκαν στα επιχειρησιακά κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), όπου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων λειτουργούσε το Ολυμπιακό Κέντρο Ασφάλειας (Ο.Κ.Α.). Επισκέφθηκαν επίσης, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αττικής (Ο.Α.Κ.Α.).

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άσκηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εκπαιδευτικές της εγκαταστάσεις, όπου και έλαβαν σχετική ενημέρωση.

Η άσκηση, η οποία έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών, περιλάμβανε τα ακόλουθα σενάρια:

  • Σύλληψη κακοποιών που κινούνται με αυτοκίνητο (εποχούμενη σύλληψη)
  • Καταρρίχηση από προσομοιωμένο κτίριο
  • Έφοδο σε προσομοιωμένο εργαστήριο κατασκευής Χ.Β.Ρ.Π. ουσιών με τη χρήση πραγματικών πυρών
  • Έφοδο σε προσομοιωμένο λεωφορείο με τη χρήση πραγματικών πυρών
  • Βολές ανάμεσα σε ανθρώπινους στόχους με πραγματικά πυρά
  • Βολή ελεύθερου σκοπευτή από απόσταση 100 περίπου μέτρων

 

DVD με πλάνα από τις συναντήσεις, τις επισκέψεις, καθώς  και από την παρακολούθηση της άσκησης της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) διανέμονται από το Γραφείο Τύπου/Υ.Δ.Τ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις