Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούνιος 200516-06-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υφυπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

16-06-2005: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Υφυπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16/6/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε σήμερα (16-6-05) με τον  Υφυπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Sun Mingshan, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας (15-19/6/05).

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης,κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Σωτήριος Τσενές, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, για τη μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που απέκτησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ.  Βουλγαράκης, δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Υφυπουργό σε ζητήματα τα οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, προκειμένου να υπάρξει αυτή η ανταλλαγή των εμπειριών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και την προετοιμασία τους. Είμαστε στη φάση του να καταλήξουμε στο κείμενο της συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δύο χώρες και ο κ. Υφυπουργός  μου μετέφερε την πρόσκληση του κ. Υπουργού να επισκεφθώ την Κίνα για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά μου διαπιστώνω ότι γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την Κίνα, μια πολύ καλή προετοιμασία, η Κίνα μπορεί να διοργανώσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες και νομίζω ότι όλα τα προπαρασκευαστικά μέτρα τα οποία έχει πάρει είναι στην κατεύθυνση αυτή. Από την πλευρά μας είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και να μεταφέρουμε αυτήν ακριβώς την εμπειρία και την τεχνογνωσία την οποία έχουμε. Πέραν αυτού, ξεκινήσαμε τη διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, την ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ασφάλειας και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα διευρυνθεί αυτή η ήδη πολύ καλή συνεργασία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Υφυπουργό στην Ελλάδα, να του ευχηθώ καλή διαμονή και με πολύ μεγάλη χαρά θα επισκεφθώ ξανά τη χώρα του για να ολοκληρώσουμε αυτή την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα.»

Ο κ. Mingshan με τη σειρά του δήλωσε:«Πρώτα από όλα αποτελεί  μεγάλη χαρά για μένα να επισκεφθώ την Ελλάδα ως Αρχηγός της Κινέζικης Αστυνομικής Αντιπροσωπείας και να τύχω πολύ θερμή υποδοχή από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Είναι γνωστό ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ελλάδα είναι δύο χώρες με λαμπρό πολιτισμό και μακρά ιστορία. Τα τελευταία χρόνια οι διμερείς μας σχέσεις αναπτύσσονται πολύ καλά και διαρκώς.
Συγκεκριμένα, οι συνεργασίες μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας εξελίχθηκαν πολύ καλά, ειδικότερα στον τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, της ανταλλαγής πληροφοριών και στην εκπαίδευση προσωπικού.
Όπως γνωρίζετε, το 2008 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διοργανωθούν στην Κίνα, στο Πεκίνο. Η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μας δίνουν μεγάλες και πολλές πολύτιμες εμπειρίες. Πιστεύω ότι το Υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας της Κίνας αποδίδει μεγάλη σημασία στην πολύ θετική βούληση για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των ήδη πολύ καλών σχέσεων συνεργασίας και φιλίας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας και πιστεύω ότι με την βοήθεια και την υποστήριξη των Ελλήνων φίλων θα κάνουμε το παν για να πετύχουμε το στόχο, ώστε να έχουμε ασφαλείς και επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πιστεύω ότι με τη βελτιωμένη διοργάνωση της προετοιμασίας των Αγώνων του Πεκίνου του 2008 και, ειδικότερα με τη συνεργασία με την Ελλάδα, οπωσδήποτε η Κίνα θα προσφέρει στον κόσμο Αγώνες ασφαλείς, επιτυχημένους και με υψηλό επίπεδο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.».

 

      Φωτογραφίες: Μαρία Μαρόγιαννη/ Α.Π.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                         e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις