Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούνιος 200508-06-2005:Τοποθετήσεις - μεταθέσεις Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών

08-06-2005:Τοποθετήσεις – μεταθέσεις Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8/6/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφη από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, το Προεδρικό Διάταγμα για τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετακινήσεις των Συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών Φρουρών.

Στις διατάξεις του νέου Προεδρικού Διατάγματος προβλέπονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα :

  • Οι Συνοριακοί Φύλακες και οι Ειδικοί Φρουροί τοποθετούνται και μετατίθενται μόνο σε οργανικές θέσεις της κατηγορίας τους, που είναι κενές ή κενώνονται λόγω μετάθεσης συναδέλφου τους.
  • Οι τακτικές μεταθέσεις γίνονται σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και με βάση αντικειμενικά κριτήρια (απόσταση από τον τόπο συμφερόντων, έτη υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, αρχαιότητα).
  • Οι Ειδικοί Φρουροί μετατίθενται από τη μια περιοχή μετάθεσης σε άλλη με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια και ύστερα από αίτησή τους. Οι κενές οργανικές θέσεις των Ειδικών Φρουρών προκηρύσσονται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου κάθε έτους, εφόσον προκύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες.
  • Οι Συνοριακοί Φύλακες τοποθετούνται και μετατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του νομού ή του νησιού για το οποίο έχουν προσληφθεί.
  • Στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν Συμβούλια Μεταθέσεων Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών, τα οποία αποτελούνται από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου ως πρόεδρο και τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομικού Προσωπικού, Κρατικής Ασφάλειας και Αλλοδαπών ως μέλη, καθώς και έναν εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και έναν εκπρόσωπο της αντίστοιχης ομοσπονδίας των Ειδικών Φρουρών αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζονται θέματα μετακινήσεων των Συνοριακών Φυλάκων και των Ειδικών Φρουρών, χωρίς να επηρεάζεται το σύστημα μεταθέσεων και γενικότερα μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού, όπως προκύπτει από τις διατάξεις του νέου Π.Δ., δεν επηρεάζονται οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού, ούτε και ο ετήσιος προγραμματισμός των κενών θέσεων που καλύπτονται από το αστυνομικό προσωπικό.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις