Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200508-04-2005: Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στις Η.Π.Α. (9-16/4/05)

08-04-2005: Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στις Η.Π.Α. (9-16/4/05)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  8/4/2005

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης μεταβαίνει αύριο στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Η.Π.Α. από 9 έως 16-4-2005.

Τον κ. Υπουργό θα συνοδεύουν ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Βουλγαράκης θα έχει σειρά συναντήσεων με υψηλούς Αμερικανούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί με:

  • τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., κ. Michael Chertoff,
  • τον Υπουργό Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., κ. Albert Gonzalez
  • τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις των Η.Π.Α., κ. Nicholas Burns,
  • την Σύμβουλο του Προέδρου των Η.Π.Α. για θέματα Εσωτερικής Ασφάλειας, κα. Frances Townsend,
  • τον Διευθυντή του FBI, κ. Robert Mueller και
  • τον Διευθυντή της CIA, κ. Porter Goss.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα το θέμα της συνεργασίας στην μεταολυμπιακή εποχή.

Παράλληλα, o κ. Βουλγαράκης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS: Center for Strategic and International Stuides), με θέμα:«Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και Διατλαντικές Σχέσεις: Η Ελληνική Εμπειρία».

Επίσης, θα μιλήσει σε δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (AHI: American Hellenic Institute) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (Hellenic American National Council).

Ο κ. Βουλγαράκης θα τιμηθεί επίσης από το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς (HAHC: Hellenic American Heritage Council), έναν οργανισμό που προωθεί ισχυρότερες εμπορικές, πολιτιστικές και αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., σε δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου Ελληνοαμερικανικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης θα μεταβεί στη Ν. Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες της Ελληνικής ομογένειας και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις