Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Ιούνιος 200507-06-2005: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με θέμα: «Αποτίμηση - διαπιστώσεις - προβλήματα αγωνιστικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2004-2005»

07-06-2005: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με θέμα: «Αποτίμηση – διαπιστώσεις – προβλήματα αγωνιστικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2004-2005»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7/6/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό  την προεδρία του Υπουργού, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, σύσκεψη με θέμα: «Αποτίμηση – διαπιστώσεις – προβλήματα αγωνιστικής  ποδοσφαιρικής περιόδου 2004-2005, προτάσεις – εκτιμήσεις κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο 2005-2006».

Στη σύσκεψη, που έγινε ύστερα από αίτημα του Προέδρου της Ε.Π.Α.Ε., κ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου, παρέστησαν, από πλευράς Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Ορφανός, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο Πρόεδρος  της Ε.Π.Α.Ε., κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Β., κ. Περικλής Βασιλάκης, οι Αθλητικοί  Δικαστές, κ.κ. Βασίλειος Κωστόπουλος, Στέφανος Πανταζόπουλος, Γεράσιμος Βρυώνης, Βασίλειος Πορτοκάλης και Δημήτριος Λευκός, καθώς και άλλοι παράγοντες.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε αποτίμηση και ανάλυση των στοιχείων και των παραμέτρων που κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, ενώ αναπτύχθηκαν επιμέρους εκτιμήσεις και συζητήθηκαν προτάσεις για τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης, δήλωσε:«Το φετινό πρωτάθλημα έκλεισε θετικά. Στους παράγοντες που συνέβαλαν στη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εφαρμογή των διατάξεων της νέας αθλητικής νομοθεσίας.
Διαμορφώθηκε λοιπόν ένα θετικό κλίμα που κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που έληξε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος κόπηκαν 1.320.000 εισιτήρια στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, αν και είχαμε 10 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, σε αντίθεση με πέρσι (2004) που κόπηκαν 650.000 εισιτήρια και πρόπερσι (2003) που κόπηκαν 720.000 εισιτήρια.
Επίσης, φέτος διατέθηκαν από την Αστυνομία για τη λήψη μέτρων στα γήπεδα 59.567 αστυνομικοί, ενώ πέρσι 67.189. Δηλαδή, διατέθηκαν περίπου 8.000 λιγότεροι αστυνομικοί.
Παράλληλα, είχαμε 31 λιγότερους τραυματίες σε σχέση με πέρσι.

Στη σημερινή σύσκεψη που προκλήθηκε μετά από αίτηση του προέδρου της Ε.Π.Α.Ε., κ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μια σειρά μέτρων που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος.


Συμφωνήσαμε λοιπόν σε:

  •  Επίσπευση της εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  •  Βελτίωση των όρων ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  •  Έκδοση κάρτας φιλάθλου σε συνδυασμό με ονομαστικά εισιτήρια για τον έλεγχο της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.
  •  Χρησιμοποίηση από Π.Α.Ε. και Ε.Π.Α.Ε. προσωπικού ασφάλειας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου.
  •  Τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο και στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την εναρμόνισή τους με σκοπό την αποτελεσματικότερη απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.
  •  Εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Επίσης, εκφράστηκε η ευχή για αυστηρότερη εφαρμογή του Νόμου από τα ποινικά δικαστήρια.
Τέλος, προχωράμε στη σύσταση Επιτροπής που θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί την πορεία υλοποίησης των μέτρων που αποφασίσαμε.
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η νέα αθλητική περίοδος κηρύχθηκε ομόφωνα ως χρονιά αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα με συγκεκριμένες δράσεις για κάθε εμπλεκόμενη Αρχή και Φορέα.
Θέλουμε το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι μια γιορτή για τον αθλητισμό και οι αθλητικοί χώροι να είναι προσιτοί σε όλους τους πολίτες, όπως άλλωστε αρμόζει σε σύγχρονες και πολιτισμένες κοινωνίες».   
 

 

      

  • Ακολουθεί το κείμενο της αποτίμησης της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                            e-mail : 
elasgrty@mopo.gr

 

 

apotimisi.pdf
1.JPG
2.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις