Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάιος 200505-05-2005: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

05-05-2005: Επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Αθήνα,  5/5/2005

Ο Πρωθυπουργός, κ . Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συναντήθηκε με τον Υπουργό,  κ. Γιώργο Βουλγαράκη.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης.

Παρέστησαν επίσης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής,ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Χρήστος Σμέτης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να διαπιστώσω για μια ακόμη φορά από κοντά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πρόκειται για έργο με σαφή, μετρήσιμα, ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, με θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Βεβαίως, απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Γι΄ αυτό δουλεύουμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, διάφανο και αξιόπιστο, ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.  

Θέλω να τονίσω ξανά την καθοριστική συμβολή τόσο των ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου στην πλήρως επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξοδέψαμε αρκετά χρήματα για να έχουμε ασφαλείς αγώνες. Το πετύχαμε. Οι πάντες το αναγνωρίζουν. Τώρα, όλη η τεχνογνωσία και η εμπειρία που αποκομίσαμε έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη σε ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό φαίνεται από την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα έκτακτα γεγονότα, όπως αυτό της σχετικά πρόσφατης λεωφορειοπειρατείας.

Πολύ περισσότερο, θέλω να τους συγχαρώ για τον καθημερινό, αθόρυβο αγώνα που δίνουν για την εθνική ασφάλεια, την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας, η έμφαση στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, η ίδρυση και λειτουργία του σώματος αγροτικής ασφάλειας, εξοπλισμένης με σύγχρονα μέσα, που θα καλύψει το κενό της παλιάς Αγροφυλακής και θα βρίσκεται δίπλα στον αγρότη, είναι μέτρα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στους στόχους που έχουμε θέσει.

Τέλος, θέλω να σταθώ στην πολύ καλή δουλειά που έγινε για την πρόσφατη έξοδο του Πάσχα, αλλά και την μετακίνηση των μαθητών κατά τις σχολικές εκδρομές. Η ενεργοποίηση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων συνέβαλε στη μείωση των δυστυχημάτων. Αυτό είναι αναμφισβήτητα θετικό. Βεβαίως, κανείς μας δεν δικαιούται να δηλώνει ικανοποιημένος μέχρι να εξαλειφθούν τα τροχαία δυστυχήματα. Και αυτό, όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι μια υπόθεση που αφορά όλες και όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Οι πολίτες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε καθημερινά να το αποδεικνύουμε στην πράξη».

   

  
    
Φωτογράφος: Α.Π.Ε./Μαρία Μαρόγιαννη

Φωτογραφίες από την επίσκεψη υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.jpg
5.jpg
6.JPG
7.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις