Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200503-11-2005: Υπεγράφη στο Πεκίνο το Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

03-11-2005: Υπεγράφη στο Πεκίνο το Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα,  03/11/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη σήμερα (3-11-05), στο Πεκίνο, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, σε θέματα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ.Γιώργος Αγγελάκος και ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Πεκίνου κ. Zhenchuan Ma.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Κίνα ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Υπουργό  Δημόσιας Τάξης  κ. Γιώργο Βουλγαράκη και αφορά τη μεταφορά εμπειρίας και τεχνογνωσίας που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Μοντέλου Ολυμπιακής Ασφάλειας.

Οι συναντήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους Κινέζους Aξιωματούχους έγιναν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και επιβεβαιώθηκαν οι πολύ  καλές σχέσεις των δύο χωρών και η βούληση για ενδυνάμωση της συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο Μνημόνιο προβλέπεται εξάλλου ότι τυχόν επιμέρους θέματα που θα προκύψουν στη συνέχεια θα αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Συντονιστικού Γραφείου Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης  κ. Γιώργος Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου -και την ικανοποίηση της Ελλάδος- γιατί σήμερα εδώ στο Πεκίνο, υπογράφηκε με την Κίνα το Μνημόνιο Συνεργασίας,  που αφορά θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών  Αγώνων του 2008.
Με την υπογραφή αυτή, δημιουργείται ένα ευρύ και πολυεπίπεδο πλαίσιο συνεργασίας, που θα μας επιτρέψει να μεταφέρουμε στην Κίνα την εμπειρία και τη τεχνογνωσία, την οποία αποκτήσαμε σε θέματα ασφάλειας, από την Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στον τομέα της ασφάλειας των Αγώνων, δεν έχει να κάνει μόνο με τις εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά συνδέεται κυρίως με την πολιτιστική κληρονομιά των δύο λαών.

Η Ελλάδα και η Κίνα, αποτελούν τη συνέχεια δύο από τους αρχαιότερους  πολιτισμούς στον πλανήτη. Είναι χώρες με μεγάλη ιστορία και παράδοση, με αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό.

Στόχος της Ελλάδος – μητέρας των Ολυμπιακών Αγώνων – είναι να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε  η Ολυμπιάδα του Πεκίνου να διεξαχθεί  σε ένα εορταστικό και ασφαλές  περιβάλλον.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προχωρά με πολύ γοργούς και σταθερούς ρυθμούς. Είμαι σίγουρος, ότι το 2008, θα ζήσουμε όλοι μας μία από τις πιο πετυχημένες και φυσικά μεγαλόπρεπες Ολυμπιάδες στην ιστορία τους».

 

Εικόνα από τις συναντήσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με Κινέζους αξιωματούχους, καθώς και από την παραπάνω δήλωση που πραγματοποίησε, διατίθεται από την Ε.Ρ.Τ μέσω PULL

 

   Φωτογράφος:Ιωάννης Μαρίνογλου

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax :  210 6929764
                                                e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις