Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200501-11-2005: Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006

01-11-2005: Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 01/11/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό  την προεδρία του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, η Ειδική Επιτροπή για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος 2005-2006.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε ο βαθμός υλοποίησης των  μέτρων που είχαν αποφασιστεί στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2005 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του Υπουργού κ.Βουλγαράκη και τη συμμετοχή φορέων του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η επίσπευση της εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης των χώρων των   αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Η βελτίωση των όρων ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Η έκδοση κάρτας φιλάθλου σε συνδυασμό με ονομαστικά εισιτήρια για τον έλεγχο της εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.
  • Η χρησιμοποίηση από Π.Α.Ε. και Ε.Π.Α.Ε. προσωπικού ασφάλειας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου.
  • Οι τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο και στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την εναρμόνισή τους με σκοπό την αποτελεσματικότερη απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης.
  • Η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού/Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών και της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                         e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις