Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200501-04-2005: Έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Αποστράτων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

01-04-2005: Έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Αποστράτων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  1/4/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκδήλωση για την  επίσημη έναρξη λειτουργίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Αποστράτων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργος Βουλγαράκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Αγγελάκος.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π., Πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου, κ. Γεώργιος Πουλάκος, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Αποστράτων αποτελεί το 4ο Τμήμα της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εδρεύει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και έχει τις εξής αρμοδιότητες:

  • την εξασφάλιση της επικοινωνίας των αποστράτων και των εκπροσώπων των ενώσεών τους με την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • η μέριμνα για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αποστράτων και των εν ενεργεία αστυνομικών,
  • η μέριμνα για τη συμμετοχή των ενώσεων των αποστράτων στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αρχηγείου και
  • την ενημέρωση των αρμοδίων Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα αιτήματα που υποβάλλονται από τους απόστρατους αστυνομικούς ή τις ενώσεις τους και την προώθησή τους για εξέταση.

Ο κ. Βουλγαράκης, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Πιστεύω ότι το επίπεδο της κοινωνικής ευαισθησίας μετράται σε ένα πολιτικό σύστημα, σε μία κοινωνία από δύο σημαντικές παραμέτρους. Από το πώς η οργανωμένη κοινωνία, το οργανωμένο σύστημα δηλαδή συμπεριφέρεται και στην πρώτη και στην τρίτη γενιά. Πώς συμπεριφέρεται δηλαδή στα άτομα εκείνα που χρειάζονται βοήθεια, που χρειάζονται υποστήριξη. Και πρέπει να ομολογήσω ότι στο ζήτημα αυτό στη χώρα μας έχουμε μεγάλο έλλειμμα. Μεγάλο έλλειμμα στην υποστήριξη και της πρώτης και της τρίτης γενιάς. Πρέπει λοιπόν να γίνει μια σταθερή προσπάθεια, ούτως ώστε να αυξηθούν οι δείκτες της κοινωνικής ανταπόκρισης σε αυτούς που πραγματικά τους έχουν ανάγκη, γιατί αυτό σε τελική ανάλυση κατά τη γνώμη μου είναι και το μέτρο από το οποίο κρίνεται και η αποτελεσματικότητα της κάθε κοινωνίας. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή, γιατί το Τμήμα Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης Αποστράτων που σήμερα ιδρύουμε θα βοηθήσει στο να δρομολογηθούν πολλά προβλήματα που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που προσέφεραν στο Σώμα».

Εξάλλου, αναφερόμενος ο Υπουργός στα αιτήματα του συλλόγου των Αποστράτων, υποσχέθηκε τη λειτουργία σε σύντομο χρονικό διάστημα της Λέσχης της Αστυνομίας, καθώς και τη διευθέτηση του θέματος της αγοράς από τους αποστράτους της Αστυνομίας των φαρμάκων τους στα στρατιωτικά φαρμακεία.

Επισυνάπτεται ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση βρίσκονται και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε.(www.ana.gr).

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

          Φωτογράφος: Α.Π.Ε./ Μαρία Μαρόγιαννη

 

 

 

photo1.JPG
photo2.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις